Adli Bilimciler'in Sıra Dışı Odaları - Son Dakika
Güncel

Adli Bilimciler'in Sıra Dışı Odaları

Adli Bilimciler\'in Sıra Dışı Odaları

2 Ekim tarihi itibariyle derslere başlayan bölüm öğrencileri, hocalarını odalarında ziyaret ettiğinde bir sürprizle karşılaşıyor.

07.10.2017 16:43

Daha önce Bağımlılık ve Adli Bilimleri Enstitüsü çatısı altında Adli Bilimler Yüksek Lisans Programı açan Üsküdar Üniversitesi, adli tıp ve kriminolojinin Türkiye'deki marka ismi Prof. Dr. Sevil Atasoy yönetiminde Adli Bilimler Lisans Programı eğitimlerine başladı.

Yerdeki kan izleri, olay yeri girilmez sarı bantları, maktülün tebeşirle çizilmiş hali hemen hemen herkesin filmlerden gördüğü detaylar olarak dikkat çekiyor.

"ADLİ BİLİMLERLE YATIP KALKIYORUZ"

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu (INCB) Üyesi olan Prof. Dr. Sevil Atasoy, neden böyle bir uygulama yaptıklarını şöyle açıkladı:

"Bu oda tasarımı, yüksek lisans öğrencisi İnci Yağmur Tezbasan'ın fikriydi. Sürekli bu hayatın içindeyiz, sadece adli bilimlerle yatıp kalkıyoruz, o da bundan esinlemiş ve bize bunu hediye etti. Biz de çok beğendik ve uyguladık."

Türkiye'de bir ilkin parçası olan Adli Bilimler bölümü akademisyenleri, özel oda tasarımlarıyla yine bir ilke imza atmış oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Adli Bilimciler'in Sıra Dışı Odaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement