Adliye Çalışanları Diyarbakır'daki Bayrak İndirme Olayını Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Adliye Çalışanları Diyarbakır'daki Bayrak İndirme Olayını Protesto Etti

Adliye Çalışanları Diyarbakır\'daki Bayrak İndirme Olayını Protesto Etti

Türk Büro-Sen, Adalet Büro-Sen ve Büro Memur-Sen iş yeri temsilcileri önderliğinde Mersin Adliye çalışanları, Diyarbakır'da gerçekleşen bayrak indirme olayını protesto etti.

10.06.2014 14:20

Türk Büro-Sen, Adalet Büro-Sen ve Büro Memur-Sen iş yeri temsilcileri önderliğinde Mersin Adliye çalışanları, Diyarbakır'da gerçekleşen bayrak indirme olayını protesto etti.

Öğle saatlerinde Mersin Adliyesi önünde bir araya gelen grup, sloganlar atarak duruma tepki gösterdi. Burada grup adına açıklamalarda bulunan Büro Memur-Sen İl Temsilcisi Galip Yılmaz, bir topluluğu devlet haline getiren 3 ana unsurun olduğunu ifade ederek, "Bunlar insanlar, egemenlik ve ülke unsurudur. Bayrak ise hem egemenliğinizin ayrılmaz parçası hem de simgesidir. Söz konusu olan Türk bayrağı ise bu onu daha anlamlı kılar ki ulus olma şuuru İngiltere Sömürge Bakanlığı'nın küflü raflarında yatan cibilliyetsizlerin elinde yere atılacak bir bez parçası olamaz. Tarihin beşikte yattığı zamanlardan bugüne kadar güneş misali gökten inmeyen bu bayrak bundan sonra da inmeyecektir. Bu bayrak ki dalgalandığı yerde adalet, güven ve huzurun simgesi olmuştur" diye konuştu.

Diyarbakır'daki olayın kabul edilemez bir olay olduğunu vurgulayan Yılmaz, "1996 yılında Kıbrıs'ta Solomou'nun indirildiği gibi onun da indirilmesi gerekirdi. Ancak nöbetçi askerinden en tepedeki komutanına kadar hepsi gaflet ve dalalet ve basiretsizlikle bu durumu sadece seyretmiş ve ettikleri asker yeminini çiğnemiştir. Genelkurmay Başkanımız ise yaptığı açıklama ile olayı kınadığını bildirmiş. Sayın Özel bayrak namustur, namusun kınaması olmaz. Bulunduğunuz makam da kınama makamı değildir. Siz kasaplar federasyonu başkanı değilsiniz Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Genelkurmay Başkanısınız. Bu ağırlığı kaldıramıyorsanız yapacağınız şey emekli olup, bahçenizde çiçek yetiştirmektir" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup, İstiklal Marşı'nı okudu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adliye Çalışanları Diyarbakır'daki Bayrak İndirme Olayını Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement