Afgan Kadın Polisler, Sivas'ta Terfi Eğitimi Alıyor - Son Dakika
Güncel

Afgan Kadın Polisler, Sivas'ta Terfi Eğitimi Alıyor

Afgan Kadın Polisler, Sivas\'ta Terfi Eğitimi Alıyor

Afganistan'dan gelen 100 kadın polise, Sivas Polis Meslek Yüksekokulu'nda alanında uzman çok sayıda personel tarafından eğitim veriliyor.

11.01.2014 11:35  Güncelleme: 14:50

Türkiye ile Afganistan arasında imzalanan "Afgan Ulusal Polisinin Eğitimine ve Kapasite Güçlendirmesine İlişkin İşbirliği Mutabakat Muhtırası" çerçevesinde Sivas PMYO'da gerçekleştirilen 4. dönem eğitimine 100 Afgan kadın polis katılıyor.

ARALARINDA TORUN SAHİBİ KADINLARDA VAR

Aralarında torun sahibi kadınların da bulunduğu kadın polisler, 1 Ocak'ta başlayan eğitimlerde dünyanın en güçlü polis teşkilatları arasında gösterilen Türk Polis Teşkilatı tarafından 3 ay sürecek zorlu bir eğitim sürecine tabi tutulacak.

Alanında uzman çok sayıda personel tarafından Afgan polislere, silah kullanımı ve yakın savunma tekniklerinin yanı sıra senaryolara dayalı gerçeğini aratmayan birçok uygulamalı eğitimler veriliyor.

Afgan kadın polisler, modern ve son teknolojilerle donatılan okulda, masa tenisi, bilardo, voleybol, basketbol ve futbol gibi birçok imkandan da yararlanabiliyor.

Okulda, daha önce düzenlen eğitimleri başarıyla tamamlayan yaklaşık bin 500 Afgan, polis olarak mezun olmuştu.

KURSİYERLERİN TAMAMI KADIN

Sivas PMYO Müdürü Celal Bodur, yaptığı açıklamada, okulda Afgan polislere yönelik eğitimlere 2011 yılında başladıklarını söyledi. Bodur,

"100 KADIN ÖĞRENCİMİZ VAR"

"Daha önce polislik eğitimi almışlar ve mesleğin değişik kademelerinde farklı rütbelere kadar gelmişler. 100 kadın öğrencimiz var. Bunların eğitim sürelerini daha önce polislik eğitimi almış ve mesleki deneyim edinmiş olmaları nedeniyle kısa tuttuk.

Eğitimlerimiz ocak ayında başladı, mart sonu itibariyle öğrencilerin mezun olmalarını öngörüyoruz. 3 ay eğitim alacaklar. Silah bilgisi, atış, polis savunma taktikleri, araç kullanma eğitimi ve arama teknikleri gibi yakın temas gerektiren eğitimlerde bayan eğitmen görevlendiriyoruz."

"ÜLKELERİNDE KOMİSER, BAŞKOMİSER VE EMNİYET AMİRİ DÜZEYİNDE ATAMALARI YAPILACAK"

Afgan polislere terfi kursu olarak nitelendirilebilecek eğitim verdiklerini anlatan Bodur, 3 aylık eğitimin ardından kadın polislerin mesleki geçmişleri dikkate alınarak ülkelerinde komiser, başkomiser ve emniyet amiri düzeyinde atamalarının yapılmasını beklediklerini belirtti.

"MİSAFİRPERVERLİKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Afgan polislerden sorumlu Albay Razia Osmani de Afgan kadınlarının Türkiye'de eğitim görmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Kardeş ve dost ülke Türkiye'nin kendilerine çok iyi imkanlar sunduğunu dile getiren Osmani, "Sivas'taki polis akademisinde çok kaliteli bir eğitim var. Misafirperverliklerinden dolayı da teşekkür ediyorum" dedi.

Osmani, eğitimlerin gelecek yıllarda da devam etmesini istediklerini kaydetti.

Kursiyerlere kısa ve uzun namlulu silahlarla atış eğitimi veren komiser Nilgün Özcan ise "Kalaşnikof ağırlıklı, tabancayla koşarak ve yürüyerek şarjör değiştirme, tutukluk giderme gibi teknikleri gösteriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afgan Kadın Polisler, Sivas'ta Terfi Eğitimi Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement