Afganistan'da Milletvekiline Bombalı Saldırı - Son Dakika
Güncel

Afganistan'da Milletvekiline Bombalı Saldırı

Afganistan\'da Milletvekiline Bombalı Saldırı

Afganistan'da Bamyan Milletvekili Fakuri Behişti başkent Kabil'de uğradığı bombalı saldırıda yaralandı.

28.12.2016 12:33

Afganistan'da Bamyan Milletvekili Fakuri Behişti başkent Kabil'de uğradığı bombalı saldırıda yaralandı. Saldırıda milletvekilinin bir koruması öldü, Behişti ve oğlu dahil 5 kişi yaralandı.

Kabil Emniyet Müdürü Abdurahman Rahimi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kabil'in 6. bölgesinde yol kenarına yerleştirilen bombanın Behişti'nin makam aracı geçerken patlatıldığını söyledi.

Saldırının, milletvekilinin parlamentoya giderken gerçekleştiğini ifade eden Rahimi, saldırıda yaralanan milletvekilinin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Son günlerde suikast eylemleri arttı

Afganistan genelinde son günlerde üst düzey isimlere yönelik saldırıların arttığı gözlemleniyor. Yaklaşık bir hafta önce Helmand Milletvekili Mir Veli'nin Kabil'in Hoşal Han Mine bölgesindeki evine düzenlenen saldırıda 8 kişi hayatını kaybetmişti.

Dört gün önce de Taliban döneminde Afganistan'ın İslamabad Büyükelçisi olan Abdüsselam Zaif'in başkent Kabil'in Bagrami ilçesindeki evine düzenlenen silahlı saldırı bir kişi ölmüştü.

Öte yandan Helmand Emniyet Amiri Haji Guli'nin makam aracına yönelik iki gün önce düzenlenen bombalı saldırıda ise bir polis yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'da Milletvekiline Bombalı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement