Afganistan Yükseköğretim Bakanı Obaid, Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Azizoğlu'nu... - Son Dakika
Güncel

Afganistan Yükseköğretim Bakanı Obaid, Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Azizoğlu'nu...

Afganistan Yükseköğretim Bakanı Obaid, Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Azizoğlu\'nu...

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Afgan halkının barış ve huzur içinde yaşamasını temenni ettiklerini belirterek, "Afgan halkının bireysel özgürlüklere kavuşarak, dünya standartlarında bir hayat zenginliğine"...

21.05.2013 12:52

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Afgan halkının barış ve huzur içinde yaşamasını temenni ettiklerini belirterek, "Afgan halkının bireysel özgürlüklere kavuşarak, dünya standartlarında bir hayat zenginliğine kavuşmasını istiyoruz" dedi.

Afganistan Yükseköğretim Bakanı Obaidullah Obaid ve beraberindeki heyet ile Afganistan kökenli, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Haşim Erdem, Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Türkiye'nin Afganistan'a yaptığı yardımlardan dolayı teşekkürlerini ileten Bakan Obaid, Türkiye ile Afganistan arasındaki kardeşlik bağlarına değindi. Taliban Hükümeti'nin ardından eğitim konusunda yapılan çalışmalardan bahseden Obaid, 31 adet devlet üniversitesi ve 70 adet özel üniversite olduğunu ifade ederek, 250 bin yükseköğrenim öğrencisi olduğunu bunların yüzde 25'inin kız öğrenci olduğunu kaydetti.

"AFGAN HALKININ BİREYSEL ÖZGÜRLÜKLERE KAVUŞMASI TEMENNİSİNDEYİZ"

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Azizoğlu, Türkiye Cumhuriyeti ile Afganistan'ın bir bedende iki can olduğunu dile getirerek, Kurtuluş Savaşı'nda Afgan Halkı'nın Anadolu insanına yaptığı yardımların önemli olduğunu vurguladı.

Uluslararası Üniversiteler Konseyi'nin tüm İslam coğrafyası üniversitelerinin tek çatı altında toplanmasını sağladığını söyleyen Azizoğlu, Avrupa'da ve dünyanın her yerinde üyelerinin olduğunu belirtti. Artık Afgan halkının barış ve huzur içinde yaşamasını temenni ettiklerini söyleyen Azizoğlu, Afgan halkının bireysel özgürlüklere kavuşarak, dünya standartlarında bir hayat zenginliğine kavuşmasını istediklerini bildirdi.

Ziyaretin ardından, Azizoğlu, Bakan Obaid'e yayımlanmış kendi kitaplarından hediye etti. Bakan Obaid'e bir de plaket takdim edildi.

Afganistan Etnik Gruplar ve Aşiretler Bakanı Wahidullah Sabawoon, geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye yaptığı ziyarette, Uluslar arası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu ile görüşerek, Azizoğlu'na Kabil'de kurulacak İslam Üniversitesi Kurucu Başkanlığı'nı teklif etmişti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afganistan Yükseköğretim Bakanı Obaid, Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Azizoğlu'nu... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement