Afşin - Ölen İşçinin Cenazesi Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Afşin - Ölen İşçinin Cenazesi Toprağa Verildi

Afşin - Ölen İşçinin Cenazesi Toprağa Verildi

Köpekli Ekipler Ayrıldı

11.02.2011 19:03

KÖPEKLİ EKİPLER AYRILDI

Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi'ndeki Çöllolar kömür havzasında yaşanan göçükte kaybolan 9 kişiyi arama çalışmalarına özel eğitimli köpekleriyle katılan Adana ve Diyarbakır Arama Kurtarma ekipleri, bölgeden ayrıldı. Göçüğün hemen ardından bölgeye sevk edilen ekiplerin, 'Hektor' ve 'Alex' adlı köpeklerle yaptıkları aramadan sonuç alınamadı. Köpeklerin 3 metreye kadar koku alabilme yeteneği bulunduğu, ancak, milyonlarca metreküp toprak ve kömür sahasında kaybolan 9 kişinin, 30-60 metre arasındaki derinlikte olabilecekleri için köpeklerden sonuç alınamadığı, sahadaki kömürlerin de koku almayı engellediği belirtildi.

KAYIP TOPOGRAFIN EŞİ HASTANEDE

Öte yandan, kayıp 9 kişiden topograf Tuğran Gökhan'ın 3 yıl süren tüp bebek tedavisinin ardından ilk bebeklerine hamile olan eşi Lemanur Gökhan rahatsızlandı. 35 haftalık hamile olduğu belirtilen Gökhan, erken doğum şüphesiyle tedavi altına alındı. Eşinin kaybolduğu gizlenen ve eşinin bölgedeki çalışmalara katıldığı şeklinde bilgilendirilen Gökhan'ın tedavi gördüğü odadaki televizyon da kaldırıldı. Kayıp olan Tuğran Gökhan'ın, 5 yıldır çalıştığı termik santrale hizmetli kadrosunda girip, topografı sevdiği için öğrendiği, daha sonra topograf olarak çalışmayı sürdürdüğü öğrenildi.

ÖLEN İŞÇİNİN CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Bu arada, göçük sahasından helikopterle havadan kontrol sırasında cesedi bulunan 33 yaşındaki Ruşen Demir'in cenazesi, Afşin'de toprağa verildi. İkinci namazını müteakip Asri Mezarlık'ta defnedilen Demir'in cenazesinde ailesi, yakınları gözyaşı döktü, ağıt yaktı. Cenaze törenine, Enerji Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci, TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş Milletvekilleri Avni Doğan, Cafer Tatlıbal, Mehmet Sağlam, Afşin Kaymakamı Faik Arıcan ile vatandaşlar katıldı.

DHA

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afşin - Ölen İşçinin Cenazesi Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement