Afyonkarahisar Sandıklı'da Güvercin Mezatı - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar Sandıklı'da Güvercin Mezatı

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde güvercin mezatı yapıldı.

10.12.2017 13:14

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde güvercin mezatı yapıldı. Mezatta 'Jumbo' cinsi güvercin için 2 bin 500 TL teklif verildi ancak sahibi teklifi düşük olduğu gerekçesiyle kabul etmedi.Sandıklı'daki Kuşçular Kıraathanesi'nde yaklaşık 4 aydır güvercin mezatı düzenleniyor. Mezata Eskişehir, Denizli ve Aydın gibi çevre il ve ilçelerden çok sayıda güvercin sever katılıyor. Mezatta güvercinler 100 ile 1000 lira arasında değişen fiyatlarda satışa sunulurken, bazı özel türler için de yüksek fiyatlar isteniyor.

Kıraathanede dün akşam yapılan ihalede 'Jumbo' cinsi erkek güvercin 1000 liradan ihaleye çıktı. Yapılan artırmalar sonrası güvercine 2 bin 500 TL teklif edildi. Sahibi ise 5 bin liradan aşağı satmayacağını belirterek, teklifi kabul etmedi. Mezatta ise 500'e yakın güvercin satıldı.

Güvercin mezatını düzenleyen kıraathanenin sahibi Gökhan Oğuz, Eskişehir, Aydın, Nazili, Çardak, Başmakçı'dan da gelen misafirlerimizle her ay güvercin ihalesi yapıyoruz. Fiyatlar 100 ile 1000 lira arasında değişiyor. Az önce Jumbo cinsi güvercinimize 2 bin 500 lira verdiler, sahibi '5 bin liradan aşağı vermem' dedi. Vermedi. Her ayın ikinci haftası burada ihalemiz oluyor. Her cumartesi akşamı da burada sadece ilçemiz içerisinde yöresel ihalemiz oluyor dedi.

Mezata katılanlardan Uğur Ünal da Ayda bir güvercin ihalemiz olur. Çevre il ve ilçeden gelenler olur. Fiyatlar da 300, 500 ve 700 lira şeklinde değişir diye konuştu.

Afyonkarahisar Sandıklı\'da Güvercin Mezatı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar Sandıklı'da Güvercin Mezatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement