Afyonkarahisar Savunma Sanayi İçin Yatırıma Hazır - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar Savunma Sanayi İçin Yatırıma Hazır

SASAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Okyay, Afyonkarahisar'ın savunma sanayi alanında yatırım yapmaya hazır olduğunu belirterek, şehrin hızlı bir savunma şehri haline gelebileceğini söyledi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de şehrin yatırım potansiyelini vurgulayarak, dernek yöneticilerine yatırım arsalarını göstereceklerini ifade etti. SASAD heyeti ayrıca Vali Kübra Güran Yiğitbaşı ile de görüşerek, savunma sanayindeki atılımları konuştu.

26.10.2023 18:16  Güncelleme: 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SAVUNMA ve Havacılık Sanayi İmalatçılar Derneği (SASAD) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Okyay, Afyonkarahisar'a savunma sanayi alanında yatırım yapılabileceğini belirterek, Afyonkarahisar bu yatırıma yüzde yüz hazır mıdır Mutlaka ek bir çalışma gerekecektir. Fakat Türkiye'deki birçok ile göre bence çok daha hazır. Afyonkarahisar hızlı bir savunma şehri haline gelebilir dedi.

SASAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Okyay ve yönetim kurulu üyeleri Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in davetlisi olarak kente geldi. Savunma sanayi alanında yapılabilecek yatırım planlamalarının görüşüldüğü toplantı sonrası Başkan Zeybek ve Başkan Okyay açıklama yaptı. Başkan Zeybek, yatırım noktasında Afyonkarahisar'ın yıldızının her geçen gün daha fazla parladığını ve önemli bir kent haline geldiğini söyledi. Başkan Zeybek, Dernek başkanı ve yöneticilerimizi Afyonkarahisar'a davet ettik. Afyonkarahisar bilindiği gibi merkezi konumda olan bir ilimiz. Mermeri ve termal sektörü ile ünlü olan bir şehrimiz. Sanayi sektörü de son zamanlarda bilindiği gibi gerçekten ülkemizin gururla anabileceği bir konuma geldi. Biz de bu noktada ilimizdeki yatırım arsalarımızı dernek yönetim kurulu üyelerimize göstereceğiz dedi.

'TECRÜBELERİMİZİ PAYLAŞMAK İÇİN BURAYA GELDİK'

SASAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Okyay, kente savunma sanayinde bir atılım yapmak için nasıl bir alt yapı ve hazırlık gerektiğini konuşmak için geldiklerini ifade etti. Başkan Okyay, Başkanımız ve Valimiz, savunma sanayi noktasında Afyon'da ne yapılabileceğini konuşmak üzere bizi davet etti. Biz de bu davete icabet edip geldik. Biz SASAD olarak tecrübelerimizi paylaşmak ve savunma sanayinde bir atılım yapmak için nasıl bir alt yapı ve hazırlık gerektiğini konuşmak için buraya geldik. Savunma sanayindeki yatırımlar çok stratejik yatırımlardır. Bu stratejik yatırımların da çok iyi düşünülmesi ve planlanması önemlidir. Burada Savunma Sanayi Başkanlığımızın lokomotif bir rolü vardır bu sektörde ve bu sektör diğer sektörlerden biraz farklıdır diye konuştu.

'TÜRKİYE'DEKİ BİRÇOK İLE GÖRE ÇOK DAHA HAZIR'

Afyonkarahisar'a savunma sanayi alanında yatırım yapılabileceğine dikkati çeken Başkan Okyay, şöyle dedi

Afyonkarahisar bu yatırıma yüzde yüz hazır mıdır Mutlaka ek bir çalışma gerekecektir. Fakat Türkiye'deki birçok ile göre bence çok daha hazır. Özellikle coğrafi konumu büyük bir avantaj, üniversite büyük bir avantaj ve belli bir endüstri var o da büyük bir avantaj. Bazı firmalar burada muazzam güzel işler yapıyorlar. Dolayısı ile böyle bir alt yapı da var. Bunların hepsi birer artı değerdir. Afyonkarahisar hızlı bir savunma şehri haline gelebilir.

Belediye sonrasında SASAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Okyay ve beraberindeki heyet Vali Kübra Güran Yiğitbaşı'nı ziyaret etti. Ziyarette yapılabilecek yatırımlar ve savuna sanayindeki atılımlar konuşuldu. (DHA)

Afyonkarahisar Savunma Sanayi İçin Yatırıma Hazır
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar Savunma Sanayi İçin Yatırıma Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement