Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nden Ermeni Lidere Kınama - Son Dakika
Güncel

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nden Ermeni Lidere Kınama

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi\'nden Ermeni Lidere Kınama

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Senatosu, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın Ağrı Dağı ile ilgili yaptığı açıklamayı kınadı.

27.07.2011 12:21

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Senatosu, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın Ağrı Dağı ile ilgili yaptığı açıklamayı kınadı.

Ermenistan'da düzenlenen 'Ermeni dili ve edebiyatı' yarışmasında öğrencilerden birinin, "Batı topraklarımızı Ağrı Dağı'yla birlikte geri alabilecek miyiz?" sorusuna Cumhurbaşkanı Sarkisyan, "Bu sizin neslinize bağlı. Mesela benim nesil üzerine düşen görevi başarıyla yerine getirdi. 90'lı yıllarda vatanımızın parçası Artsah'ı (Karabağ bölgesini) düşmanın elinden kurtardı" demesine tepki yağıyor. Ağrı'daki İbrahim Çeçen Üniversitesi Senatosu da bugün toplanarak, konuyla ilgili bir görüşme yapıp Sarkisyan'ı kınayan bir bildiri yayınladı. Rektör Prof. Dr. İrfan Arslan başkanlığında toplanan senato üyelerinin Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ı kınadıkları bildiri şöyle:

"Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin giriş bölümünde 'Uluslararasında dostça ilişkiler geliştirilmesini teşvik etmenin esaslı bir zaruret olduğu'ndan bahsedilmektedir. Bu tespit, insan temel hak ve hürriyetlerinin kullanılabilmesinin ön şartlarından birinin barışın tesisi ve korunması olduğunu göstermektedir. Uluslararası alanda evrensel barışın sağlanmasına yönelik söylem birliği bulunmasına rağmen, bunun uygulamaya tam olarak yansıtıldığını söylemek mümkün değildir.

Türkiye'nin gelişmesi, demokrasimizin olgunlaşması ve sorunların aşılması konusunda gösterilen iyi niyetli gayretler, ülkemizin düşmanlarını rahatsız etmektedir. Ancak, kan dökerek, insanlara acı yaşatarak amacına ulaşacağını düşünenler, büyük bir gafletin içine düştüklerini mutlaka anlayacaklardır. Barış ve kardeşlik ortamının pekiştirilmeye çalışıldığı bu dönemlerde gerek gerçekleşen hain terör saldırılarını ve gerekse Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ı söylemlerinden dolayı şiddetle tel'in ediyor ve bu hain saldırılar ve söylemlerden yarar bekleyenlerin devlet- millet beraberliğimizi hiçbir şekilde sarsamayacaklarını da dile getiriyoruz. Biliyor ve eminiz ki; Milletimizin birlik ve beraberliğine, huzur ve kardeşlik ortamına yönelik bu ve benzeri hain saldırılar ve kışkırtıcı söylemler, kendi girdabında boğulacaktır.

Esaret ve işgale alışmamış, vatanını, dinini, töresini, namusunu, kısaca kendisini millet yapan bütün mukaddes değerlerini müdafaa için canını dişine takarak savaşan cesur ve imanlı bir millettin evlatları, kurtuluş meşalesini medeniyetlerin geçiş noktası olan Ağrı'dan da ateşleyerek; üç eski kıt'a üzerinde adaletin, emniyetin, güvenin sembolü olmuş bir milletin dirilişini yeniden dünyaya haykırmıştır.

Şurası iyice bilinmelidir ki aziz milletimiz esaret altında yaşayamaz. Bu topraklar, ancak ve ancak içerisinde birçok değişik kültürü barındıran, birçok farklı inancı taşıyan tek bir Milletin vatanıdır. Bizler, güzel Anadolu'muzun, bu muhteşem coğrafyasında birlik beraberlik içerisinde yaşayan büyük bir Milletiz ve böyle yaşamaya da devam edeceğiz.

Aziz Milletimizin zaferleri, kahramanlıkları, kudretleri, ulvî kabûlleri gibi; kara günleri, yasları ve uğradığı ihanetler de olmuştur. Ama hiçbir karanlık odağın ülkemizin üzerindeki emellerine ulaşamayacağına ve Türkiye Cumhuriyet'inin ülkesi ve milletiyle ilelebet payidar kalacağına inancımız tamdır. " - Ağrı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nden Ermeni Lidere Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement