Ağrı - Rektör De İstifa Sinyali Verdi - Son Dakika
Güncel

Ağrı - Rektör De İstifa Sinyali Verdi

Ağrı - Rektör De İstifa Sinyali Verdi

Ağrı'daki İstifalar...

11.06.2010 22:40

AĞRI'DAKİ İSTİFALAR...

9 yaşındaki oğlunun gönderdiği mesajda, "Başbakan amcaya mektup yazacam seni Rektörlükten alsın" dediğni anlatan Prof. Dr. Arslan, üç ardakaşının ardından ayrılma kararlığı içinde olduğunu belirtti.

AĞRI'da Vali Mehmet Çetin'le başlayan istifa kasırgasına üç rektör Yardımcısını kaptıran Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Arslan da görevinden ayrılacağının sinyalini verdi. 9 yaşındaki oğlunun gönderdiği mesajda, "Başbakan amcaya mektup yazacam seni Rektörlükten alsın" dediğni anlatan Prof. Dr. Arslan, üç ardakaşının ardından ayrılma kararlığı içinde olduğunu belirtti.

Aileleri Erzurum'da görev yerleri Ağrı'da bulunan İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Arslan'ın üç yardımcısı Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Prof. Dr. Gökhan Budak ve Prof. Dr. Emin Özdemir dün (10 Haziran) istifa etmişti. Aynı durumda olan Rektör Prof. Dr. İrfan Arslan da, bugün (11 Haziran) kameralar karşısında önce oğlundan gelen cep telefonu mesajını okudu. Prof. Dr. Arslan, "9 yaşındaki oğlum benim istifa etmemi istiyor. Annesinin cep telefonundan bana gece 1,5'ta mesaj çekmiş. Mesajı okudum gece oğlumun resmini aldım ona bakarak ağladım ve uyuyamadım. Mesajda 'Rektör olmak zorunda mıydın? Ben büyüyünce olsaydın. Başbakan amcaya mektup yazacam seni Rektörlükten alsın' diyor. Tabi ki duygusal bir mesaj. Biz olmasak bile birilerinin bu görevlerde çalışması gerekiyor. İnşallah bundan sonra Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi daha güzel gelişmelere sahne olur. Oğlumun fotoğrafına bakıp gözyaşı dökmekten yoruldum. 1.5 yıl önce buraya Ağrı'ya farklı bir misyon, farklı bir hizmet için yola çıktık. Ağrı'ya layık bir üniversite kurmak, güzel bir çevre peyzaj oluşturmak, buradaki öğrencilerin daha iyi bir eğretim almalarını sağlamak için geldik. Ama arkadaşlarımla benim ailemin Erzurum'da olmasından dolayı, zor günler geçirdik. Çoğu zaman zorluklara göğüs gerdik. Ama sonuçta aile daha baskın geliyor. Bundan dolayı da ailelerini tercih etti arkadaşlar. Tabi tercih etmelerinin en büyük nedenlerinden biri de artık Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi kurumsallaştı. Bu kurumsal kimlik ileriye gidecektir. Her şeyden önce ben bir şeye gerçekten üzüldüm. İstifa eden yardımcılarım benim 25 yıllık arkadaşlarım ve dostlarımdı. Ağrı'da çok fedakarca çalıştılar, çok güzel hizmetler yaptılar. Ama bunu da belirtmek isterim. Bu istifaların altında hiç kimse bir çapanoğlu aramasın. Tamamen ailevi sebeplerden dolayı böyle bir istifa gerçekleşmiştir" diye konuştu.

AĞRI'DA BİR ŞEYLER Mİ OLUYOR?

Öte yandan İran'a komşu ve geçtiğimiz yıl CNBC-e Bussines dergisi tarafından 34 kriter esas alınarak hazırlanan 'Türkiye'nin yaşanabilir illeri araştırması'nda 81'inci olan Ağrı'da istifa rüzgarı Vali Mehmet Çetin'le başladı. Geri kalmışlığın, işsizliğin, töre ve çeşitli baskıların ön plana çıktığı kentin Valisi Çetin, 4,5 yaşındaki kızı Beyza Çetin'in sağlık sorunu için 16 Nisan'da istifa ederek Eskişehir'e yerleşti.

Ağrı geçtiğimiz Mayıs ayında ise 4 gün içesinde 2'si erkek toplam 5 kişi intiharı ile gündeme gelmişti. Ağrı'nın Sabuncu köyü ilköğretim okulunda ücretli olarak sınıf öğretmenliği yapan 22 yaşındaki Şahin Demir 26 Mayıs günü lojmanda iple asarak hayatına son verdi. 27 Mayıs günü de Ağrı'nın Aşağı Küpkıran Köyü Muhtarı Mehmet Karamızrak (63) aynı yöntemle yaşamını sonlandırdı. Diyadin ilçesine bağlı Yanıkçukur Köyünde 27 Mayıs günü Saniye Çelik (20) evde kimsenin olmadığı bir sırada av tüfeği ile kendisini vurdu. 29 Mayıs günü Yolcupınar köyünden nişanlı olan ve zorla evlendirilmek istenen Özlem Demir ile dayısıyla 5 aydır evli olan Şehriban Polat da evdeki bir odada çamaşır ipiyle yaşama veda ettiler.

-

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ağrı - Rektör De İstifa Sinyali Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement