AİHM'in Cemevleri Kararı - Diyanet İşleri Başkanı Görmez - Son Dakika
Son Dakika Logo

AİHM'in Cemevleri Kararı - Diyanet İşleri Başkanı Görmez

29.04.2016 14:29

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in karşılanması Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Valilik ziyareti Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in konuşması Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e hediye verilmesi - "Bizim millet olarak birbirimizin hakkına ve hukukuna saygı konusunda vereceğimiz ortak kararın bütün mahkemelerin kararlarından çok daha yüksek ve yüce olduğuna inanırım" Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM), cemevleri kararına ilişkin, "Bizim millet olarak birbirimizin hakkına ve hukukuna saygı konusunda vereceğimiz ortak kararın bütün mahkemelerin kararlarından çok daha yüksek ve yüce olduğuna inanırım." dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in karşılanması

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Valilik ziyareti

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in konuşması

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e hediye verilmesi

- "Bizim millet olarak birbirimizin hakkına ve hukukuna saygı konusunda vereceğimiz ortak kararın bütün mahkemelerin kararlarından çok daha yüksek ve yüce olduğuna inanırım"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM), cemevleri kararına ilişkin, "Bizim millet olarak birbirimizin hakkına ve hukukuna saygı konusunda vereceğimiz ortak kararın bütün mahkemelerin kararlarından çok daha yüksek ve yüce olduğuna inanırım." dedi.

Görmez, bir dizi ziyaret ve açılış için geldiği Karabük'te Vali Orhan Alimoğlu'nu ziyaret ederek kent hakkında bilgiler aldı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AİHM'in cemevleri kararının anımsatılması üzerine Görmez, şunları söyledi:

"Diyanet İşleri Başkanı olarak, bizim millet olarak birbirimizin hakkına ve hukukuna saygı konusunda vereceğimiz ortak kararın bütün mahkemelerin kararlarından çok daha yüksek ve yüce olduğuna inanırım. Bütün inanç farklılıklarımızla, bizi bin yıldır millet kılan değerlerle birlikte birbirimize karşı vereceğimizin çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Bizim daha çok millet olarak birbirimize karşı verdiğimiz ortak kararların önemli olduğunu ifade etmek isterim sadece."

Görmez, "sigara içenlerin içmeyenlerden helallik alması gerektiği yöndeki tartışmaların" sorulması üzerine de "O tür bireysel konuları üzerinde çok durmam." yanıtını verdi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'yi de ziyaret eden Görmez'e çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AİHM'in Cemevleri Kararı - Diyanet İşleri Başkanı Görmez - Son Dakika


Advertisement