Aile Boyu Oto Hırsızları Yine İş Başında - Son Dakika
Güncel

Aile Boyu Oto Hırsızları Yine İş Başında

Aile Boyu Oto Hırsızları Yine İş Başında

Antalya polisi, Alanya, Silifke ve Mersin yol güzergahında otodan hırsızlık olaylarının faili bir hırsızlık çetesine operasyon düzenledi.

27.06.2011 16:01

9 ay süren takibin ardından yapılan operasyonda, aynı aileden 3'ü kadın 6 kişi gözaltına alındı. 'Serdarlar' olarak bilinen çetenin üyeleri, 2005 yılında da 5 bin otodan hırsızlık olayının faili oldukları iddiasıyla yargılanmıştı. Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Antalya, Alanya, Silifke ve Mersin güzergahında otolardan hırsızlık yapan aile çetesini takibe aldı. Polis, daha önce de suç örgütü kapsamında operasyon yaptığı çeteyi 9 ay izledi.

Polis takiplerinden kurtulmak için sürekli yer değiştiren, bir işte kullandıkları cep telefonu ve hatlarını bir sonraki olayda kullanmayan 'Serdarlar' olarak bilinen hırsızlık çetesine, Adana, Mersin ve Antalya'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Polis 29 ayrı hırsızlık olayını tespit ettiği şüpheliler Murat Serdar, Ertuğrul Serdar, Gönül Serdar, Seyran Serdar, İsmail Serdar ve Sevim Serdar'ı gözaltına aldı.

Adana'da yapılan yakalama sırasında şüphelilerden Ertuğrul ve Murat Serdar yakalanacaklarını anlayınca oturdukları evin çatısından atlayarak kaçmak istedi, ancak tüm mahalleyi kontrol altına alan polisten kaçamadı. Gözaltına alınan 6 şüpheliden İsmail Serdar ve karısı Sevim Serdar, 17 hırsızlık olayına karıştıkları Mersin'de yakalandıkları gün adliyeye sevk edildi. Karı- koca tüm dosyalardan tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Antalya yol güzergahında 12 hırsızlık olayı tespit edilen diğer 4 şüpheli, Antalya'ya getirildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'nde sorgulanan 4 şüpheli, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Polis şüphelilerin karıştıkları hırsızlık olayı sayısının yaklaşık 200'ü bulduğunu, yeni gözaltılar olabileceğini açıkladı.

AYNI ÇETEYE İKİNCİ OPERASYON

Antalya polisi 3 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonla yakaladığı hırsızlık çetesine daha önce de projeli operasyon düzenlemişti. Antalya polisi 2005 yılında düzenlediği operasyonda, aralarında 3 polis memuru, 1 infaz koruma memurunun da bulunduğu 17 kişiyi gözaltına almıştı. Şüpheliler yurt genelinde meydana gelen 5 bin otodan hırsızlık olayının faili oldukları gerekçesiyle İzmir 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmıştı. Halen yargı süreci devam eden olayda serbest kalan hırsızlık çetesi üyeleri, yine polisin takibine takıldı. 'Bonus' çetesi olarak da bilinen çete, üyelerinin tamamının aynı aileden olması ve en çok hırsızlık yapana ödül verilmesiyle biliniyordu.

ÇETE ÜYESİ KADIN POLİS KURŞUNUYLA ÖLMÜŞTÜ

'Serdarlar çetesi' operasyonunda yakalanıp tutuklanan ve daha sonra tutuksuz yargılanan 32 yaşındaki Narin Böğür, 2007 yılında Alanya'da bir otodan hırsızlık yaptıktan sonra kendi kullandığı otomobille kaçmaya başlamış, polisin 'dur' ikazına uymayarak kurulan barikata çarparak kaçmayı sürdürmüştü. Bir trafik polisi otomobili durdurmak için ateş edince başına mermi isabet eden Böğür, yaşamını yitirmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aile Boyu Oto Hırsızları Yine İş Başında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement