Aile, Yönetici, Girişimci Kadın - Son Dakika
Güncel

Aile, Yönetici, Girişimci Kadın

Aile, Yönetici, Girişimci Kadın

SAGİAD 2012 Kadın Vizyonu; Elmas Garden Inn'de gerçekleşti.

02.12.2012 15:20

Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği'nden Sakarya'da bir ilk

SAGİAD'ın "Sakarya İş Dünyasında Kadın Vizyonu '12"; Elmas Garden Inn'de gerçekleşti. Moderatörlüğü İlknur Çakar'ın üstlendiği programa; Hediye Güral Gür, İpek Üstündağ ve Yıldız Bezek konuşmacı olarak katıldı.

Aile, Yönetici, Girişimci Kadın

Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (SAGİAD) olarak, iş dünyasında yenilikçilik, farkındalık ve girişimcilik ruhuna sahip, "Hayatımıza Renk Katan" kadınlarımızın, iş gücü, sosyal ve ekonomik alanlarda gösterdikleri başarıların, profesyoneller tarafından değerlendirileceği "İş Dünyasında Kadın Vizyonu '12"; hafta sonu, çok sayıda yönetici ve girişimci kadının katılımıyla, Elmas Garden Inn'de gerçekleşti. SAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Vecdi Çelebi ile SAGİAD İş Kadınları Kulübü Başkanı Serap Yılmaz'ın ev sahipliğini yaptığı Vizyona; Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, TİM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükekşi, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Çiğdem Erdoğan Atabek, SATSO Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, SAMİB Başkanı Metin Kar, SATSO Kadın Girişimciler Kurulu Yönetim Kurulu Başkan Adayı İffet Hacıeyüpoğlu ve Fatma Aygün Kâhya, Sakarya Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp ve çok sayıda davetli katıldı. Çakar'ın Moderatörlüğü'nde gerçekleşen vizyonunda; NG Hotels İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür "Aile Şirketlerinde Kadın", Şen Piliç Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü İpek Üstündağ "Yönetici Kadın" ve DRC Kauçuk Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yıldız Bezek'te "Girişimci Kadın" hakkında sunum yaptı.

Çalışmak bazen kadın için zor olabiliyor

Hediye GÜRAL GÜR; "Bizim için çalışmak hem kolay hem de çok zordu. İşte babanız ve amcanız yayınızda yönetici iken evde baba ve amca oluyorlardı. Çalışmak bazen kadın için zor olabiliyor. Ama her ne koşulda olursa olsun çalışmak kadını bazı gayeleri gerçekleştirmesi için katkı sağlıyor. Sektörümüzü de birçok bayan istihdam eden bizler için kadın yönetici gözüyle kadını anlamak daha kolay. Birçok kişi hayal kuruyor ama birçok kişide bunu gerçekleştirmek için çalışıyor. Biz çalışılan tarafta olmayı tercih ediyoruz. Ayrıca hepimiz birer anne ve eş olarak farklı bir sorumluluğumuz daha var. Tüm bu etkenleri yan yana koyduğunuz zaman bir bayan hem güçlü hem zayıftır. Ama biz hep güçlü yanımızı gösteririz."

Kadın erkekten daha güçlü şekilde iş yaşamında bulunuyor

Yıldız BEZEK "Girişimi kelimesi ne kadar kadınlara yakışsa da iki kelimeyi beraber sizlerle analiz etmek istiyorum. Mikro kredi denince aklımıza hangi kesim geliyor, girişimcilik denince kimler geliyor. Salonda bir gülüşme oldu ve cevap mikro kredi olunca kadın, girişimcilik olunca erkekler geliyor. Aslında bu bir farkındalık veya ayrımcılık olarak ele alınabilir. Her kesimde kadın erkekten daha güçlü şekilde iş yaşamında bulunuyor. Erkekleri daha fazla desteklemek gerekirken, kadınlara verilecek ufak destekler ile birçok başarılı kadını hayatımızda görmek mümkün. Kadınlara ise şunu söylemek gerekir, siz bir işi arzu ederseniz yaparsınız. Sadece yanınızda uygun partnerlerin olması ve size yardım edecek kişiler önemli. Sizi desteklemeli ve yaşanabilecek zor anlarda sizlerin yanında olmalı. Aslında bu da eşlerimiz oluyor. Ama kadın kadının halinden anlar.

Kadınlarımızın başarısı kadına saygının bir göstergesidir

İpek ÜSTÜNDAĞ; "Yönetici kadın, konuşmalarda belirtildiği gibi aslında kadının ruhundaki bir özelliktir. Siz bir annesiniz ve aslında bir yöneticisiniz. Bunu sadece farklı ortamlarda yapıyorsunuz. Topluluğumuz bu anlamda da bir değişim içerisinde. Kendi yaşadığım bir anıyı paylaşmak istiyorum. Ofiste bir gün gelen bir misafirimiz beni görmesine rağmen yetkili bir kişi yokmu dedi. Bende buyrun yetkili benim diyince o zaman ben sonra geleyim diyerek çıktı. Bir dönem kadının hangi yollardan geçtiğinin görülmesi de bakımından bu önemli. Şuan kadın yönetici oranı ile Avrupa birliği üzerinde isek aslına bu hem kadınlarımızın bir başarısı hem de toplumumuzda kadına saygının bir göstergesidir. Bana bazen yaklaşımlarımın da dolayı feminist denebiliyor ama bende bir kadını bir anne olarak iş yaşamının gereksinimleri ile harekât edilebiliyor. Bizler aslında perdenin arkasında o kadar başarılıyız ki, erkekler tarafından birer rakip olarak görülmeye başlıyoruz. Yöneticilik bizim genlerimizde var. Anne, eş veya şirket müdürlüğü bizler için birer eş pozisyon."

Haiti'ye tablet bilgisayar

Davetliler arasında hediye çekilişinin de gerçekleştiği programda; AVEA Turkuaz GSM Kurumsal Sakarya Çözüm Ortağı'nın tablet bilgisayarı; davetlilere çıkmamasından hediye Haitili ihtiyaç sahibi çocuklara teslim edilmek üzere Haiti Türk işadamları Derneği Başkanı Murat Tosun'a teslim edildi. Hediyeyi Çiğdem Atabek Vekâleten teslim etti. Program sonunda birçok izleyici konuşmacılar ve protokol ile yakın sohbet etme ve soru sorma imkânı buldu. Program bitmesine karşın bir saat konuşmacı ve dinleyiciler salonda sohbet ederek karışıklıklı fikir alışverişinde bulundular. Buda aslında şunun göstergesi üst düzey yönetici dahi olunda kadın paylaşımı seviyor. Konuşmacılar sıkılmadan soruları dinlediler ve cevapladılar. Soru sahipleri de ellerine altın bir anahtar geçmişçesine kendileri için en önemli soruyu sordular ve aldıkları cevapla umutları bir daha yeşerdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aile, Yönetici, Girişimci Kadın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement