Ailesi Özgecan'ı Mezarında Ziyaret Etti (2) - Son Dakika
Güncel

Ailesi Özgecan'ı Mezarında Ziyaret Etti (2)

Ailesi Özgecan\'ı Mezarında Ziyaret Etti (2)

Ortodokslar DA ÖZGECAN'IN MEVLİDİNE KATILDI Özgecan Aslan'ın ölümünün 7'nci gününde okutulan mevlide İl Müftüsü Ali Melek ile Mersin Ortodoks Kilisesi ruhani lideri Coşkun Teymur da katıldı.

20.02.2015 18:03

Ortodokslar DA ÖZGECAN'IN MEVLİDİNE KATILDI

Özgecan Aslan'ın ölümünün 7'nci gününde okutulan mevlide İl Müftüsü Ali Melek ile Mersin Ortodoks Kilisesi ruhani lideri Coşkun Teymur da katıldı. Özgecan için okutulan duaları birlikte dinleyen din adamları, barış mesajları verdi. Birlikte el açarak okunan dualara eşlik eden din adamları, baba Mehmet Aslan'a destek oldu. Kuran okunmasının ardından Müftü Melek'in okuduğu duaya el açarak katılan Teymur ve baba Aslan, hüzünlü anlar yaşadı. Ortodoks Kilisesi cemaati de çadıra gelerek başsağlığı dileklerinde bulundu.

AZERBEYCAN MİLLETVEKİLİ PAŞAYEVA'DA ZİYARET ETTİ

Azerbaycan Tovuz Şehri'nin Milletvekili Dr. Ganire Paşayeva, Özgecan'ın annesi Songül ile babası Mehmet Aslan'ı ziyaret etti. Azerbaycanlılar olarak, Özgecan'ın ölümüne çok üzüldüklerini ve ailenin acılarını paylaşmak için Mersin'de olduğunu belirten Ganire Paşayeva, dünyanın her yerinde kadına şiddetin arttığını söyledi. Çocukların doğru yetiştirilmesi gerektiğini ifade eden Paşayeva, şunları söyledi:

"Fiziksel yetişmesi ile beraber ruhen ve manevi olarak doğru yetişmesi gerek. Şiddete meyilli insanların artmaması gerekir. Kadına şiddet topluma şiddettir. Cennet annelerin ayakları altında deriz. Bu inancın sahibi olan toplum olarak daha çok çalışmalıyız ki onlar cehennemi yaşamasın. Bu dünyada da cenneti yaşasın. Özellikle aileler erkek çocukların yetişmesinde sevginin ve saygının önemli olması için şiddetin güçlülük değil zayıflık olduğunu anlatarak büyütmemiz gerekir. Şiddete el atan insanlar zayıf insanlardır. Manevi gücü olmayan insanlar şiddete el atar. Özgecan'ın fotoğraflardaki masum bakışlarına bakıp, biz ne yapabiliriz ki bu yaşananlar bir daha yaşanmaz diye sorgulamamız gerek. Daha duyarlı olmalıyız. Ben Özgecan'ı kardeşim gibi görüyorum. Kardeşimin annesi ne de söyledim acısını paylaşıyorum. Kadına karşı şiddetin arttığı dünya hiçbir zaman iyi bir dünya olamaz." - Adamları

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ailesi Özgecan'ı Mezarında Ziyaret Etti (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement