AK Parti'den MHP'li Ok'a Hem Uyarı Hem Destek - Son Dakika
Güncel

AK Parti'den MHP'li Ok'a Hem Uyarı Hem Destek

AK Parti\'den MHP\'li Ok\'a Hem Uyarı Hem Destek

Biz neticede seçilmiş bir belediye başkanı var diye düşünüyorduk.'Başkanın yaptıkları, yapamadıkları, vatandaşa yaklaşımı, tarzı, vaadleri, sözleri bunların hangilerini yerine getirdi, hangisini yerine getiremedi Millet bu konuda sandıkta...

21.11.2012 18:44

Biz neticede seçilmiş bir belediye başkanı var diye düşünüyorduk. 'Başkanın yaptıkları, yapamadıkları, vatandaşa yaklaşımı, tarzı, vaadleri, sözleri bunların hangilerini yerine getirdi, hangisini yerine getiremedi Millet bu konuda sandıkta kararını verir' diyorduk. Ancak başkanın son günlerde yaptığı basın toplantılarındaki sözleri ve davranışları hoş değil. Baştan şunu söylemek gerekiyor. Kötü söz sahibine aittir. Ne zaman 700 bin liralık bir bağış iddiası ile ilgili bir soruşturma başladı. Bu iddianın ardından Başkan Ok, biraz daha agresif hale geldi, biraz daha hırçınlaştı. Polis ya da jandarma eğer bir belediye, başkan ya da kulüp hakkında soruşturma yapıyorsa bunu mutlaka ve mutlaka cumhuriyet savcısının denetimi, gözetimi ve bilgisi dahilinde yapar. Bakın cumhuriyet savcısı dediğinizde işin işine yargı girer. Yargıyı ayıracaksınız. Türkiye'de bağımsız bir yargı var. Bu yargının yürüttüğü soruşturma var mıdır, yok mudur Bu soruşturmanın neticesinde polis neleri araştırıyor, AK Parti İl Başkanı olarak bilmiyorum. Bilmem de gerekmiyor, bilmek için de bir gayret göstermem. Beni kesinlikle de ilgilendirmez. Ama kimse AK Parti'ye çamur atmaya kalkmasın.

MHP VE CHP TUTUKLAMALARI GÖRMEZDEN GELİYOR

Başkan Ok'un daha önce de MHP İl Başkanı Mehmet Duran ile iglili çok ağır ithamlarda bulunduğunu anımsatan Poyrazlı, Bu onların kendi iç meselesidir. Kesinlikle bizi, AK Parti'yi ilgilendirmez. Ama kendi içlerinde bir sıkıntı varsa, bir şeyler yaşanıyorsa veya emniyet güçleri, savcı denetiminde bir şeyleri araştırıyorsa bu yargının, savcının, emniyetin yasal mevzuat içinde sürdürdüğü soruşturmalardır. Bunun hükümetle, AK Parti ile ya da il teşkilatı ile ne ilgisi vardır ki onları suçluyorsunuz. Son dönemde bu moda oldu. Hangi belediye ile ilgili bir soruşturma olsa aynı senaryo. Efendim, 'iktidar muhalefet partileri üzerinde siyasi baskı kurmaya çalışıyor' deniyor. Bunu MHP de CHP de söylüyor. Edremit ve Ayvalık belediyelerindeki operasyonlar sonrası birçok insan tutuklanmadı mı Bunları tutuklayan devletin, bağımsız yargının hakimi değil mi Bu tutuklamaları neden görmezden geliyorlar diye konuştu.

SORUŞTURMA MAKSADINI AŞIYOR MU

Soruşturma biraz maksadını aşıyor ve hiç olmayacak yerlere çekiliyorsa bunların üstünde de dikkatle durmak gerekir diyen Poyrazlı sözlerini şöyle sürdürdü

Eğer Başkan İsmail Ok'un iddia ettiği gibi rahmetli babasının hayırında yapılan masraflarla ilgili bir şeyler araştırılıyorsa bunda da bir yanlışlık var demektir. Ama sapla samanı karıştırmamak gerekiyor. Ben son olarak şunu söylemek istiyorum; 'Balıkesirspor'a istenen 700 bin liralık bağışla ilgili iddia sonrası olay kızıştı dedik ya. Bu işin çok kolay bir yolu var. Balıkesirspor'un Başkanı Tuna Aktürk aynı zamanda belediye başkan yardımcısıdır. Tuna Başkan'a burdan sesleniyorum. Neden kendi belediye başkanını bu kadar üzüyorsun, çık kulübe yapılan bağışları tarihleriyle, miktarlarıyla açıkla, herkes görsün. Bu kadar basit değil mi Efendim biz kimseden zorla bağış almadık diyeceklerine çıkarsın kayıtları açıklasınlar. Böylece ne Başkan Ok hırçınlaşıp üzülür ne de bu mevzu Balıkesir'in gündemini işgal eder.

KURTULMUŞ VE SOYLU BALIKESİR'E GELİYOR

Öte yandan, AK Parti'nin İl Danışma Meclisi 24 Kasım Cumartesi günü saat 11.00'de Balıkesir milletvekillerinin yanı sıra iki genel başkan yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu'nun katılımıyla Gala Aktivite Merkezi'nde yapılacak. AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, Eskiden iki partinin genel başkanı olan iki genel başkan yardımcımız Türkiye genelinde ilk kez bir toplantıya katılacak. Bu nedenle toplantıya büyük önem veriyoruz dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Parti'den MHP'li Ok'a Hem Uyarı Hem Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement