AK Parti'li Bursalı, deniz taşkını nedeniyle zarar gören esnafla bir araya geldi - Son Dakika
Güncel

AK Parti'li Bursalı, deniz taşkını nedeniyle zarar gören esnafla bir araya geldi

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, deniz taşkını sonucu yaşanan su baskınları nedeniyle zarar gören esnafı iş yerlerinde ziyaret etti.

01.12.2023 16:55

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, 26 Aralık'ta fırtına ve sağanağın ardından yaşanan deniz taşması olayından olumsuz etkilenen esnaf ile bir araya geldi. Bursalı, Afet dediğimiz muhakkak Allah'tan gelen bir şey ama o afet sırasında en az zarar görmek ya da o görülen zararların telafisi yönündeki yapılacaklar da insan eliyle yapılacak olan şeyler dedi.

İzmir'de 26 Aralık'ta sağanak ve fırtınanın ardından deniz taşması nedeniyle pek çok konut ve iş yeri zarar gördü. AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, su baskınından zarar gören esnaf ile Kordon'da bir araya geldi. İzmir'e geçmiş olsun dileklerini ileten AK Partili Bursalı, Tabii ki bu yoğun yağış sonrasında oluşan, istenmeyen bir afet. Bu olayda özellikle Kordon, Mavişehir ve Güzelbahçe'deki esnafımız zarar gördü. Pazar gününden bu yana bütün devlet görevlilerimiz, kaymakamlıklarımız ve AFAD başta olmak üzere hasarın tespiti üzerine çalışmalar devam ediyor. Bunun sonucunda bir ortaya rapor çıkacak. Zarar gören esnafımızla bir araya geldik. Afet sırasında oluşan zararlarını onlardan dinliyorum. Ne yapılması gerektiğine dair onların fikirlerini ve görüşlerini de alıyorum. Esnafın sadece afetle ilgili değil genel başka talepleri de var. Onlar bizim can damarlarımız. Onlar hem istihdam hem de ekonominin lokomotifi konumunda ve onların ekmeğini büyütme yönünde katkıda bulunmak başta bizlerin görevi ifadelerini kullandı.

'BAKANLIKLARIMIZA VE YEREL YÖNETİCİLERE İLETECEĞİZ'

Toplantıda yerel yöneticilerin yapması gerekenleri de not aldıklarını ifade eden Bursalı, 'Bizim görevimiz değil' diyemeyiz. Nasıl ilgili kamu yöneticilerine ve bakanlıklarımıza ileteceksek, yerel yöneticilere de ileteceğiz. Afet dediğimiz Allah'tan gelen bir şey muhakkak ama o afet sırasında en az zarar görmek ya da o görülen zararların telafisi yönündeki yapılacaklar da insan eliyle yapılacak olan şeyler. Esnaflarımızı tek tek dinliyoruz. Yapılması gereken aslında çok zor şeyler değil. Tretuvarı biraz daha yükseltirseniz o taşmayı engelleyebilirsiniz. Dalgakıran yaparsınız, yağmurun haricinde deniz kaynaklı hırpalanma ve verilecek zararı önlemek aslında çok zor değil. Bunlar yerel yönetimin ve belediyelerin daha çok yapması gereken şeyler ama bugün biz bunu 'Sen yaptın, ben yaptım'dan öte dinliyoruz. Herkesin şapkasını önüne koyması gerekiyor. 25 yıldır İzmir'i CHP'li belediyeler yönetiyor ama AK Partili hükümet olarak hiçbir zaman 'Bizi ilgilendirmiyor' noktasında bir yaklaşımımız olmadı. Bizim üzerimize düşen ne varsa biz yapmaya hazırız. Dün olduğu gibi bugün de hazırız. En azından bugüne kadar ihmal edilenler noktasında belediyelerimizi bir kez daha uyarmak en azından milletvekilleri olarak bu işin siyaseti anlamında değil ama hepimizin görevi. Bundan sonrasına dair artık yeni ihmaller ve yeni üzüntüler olmaması adına biz de bugün esnaf kardeşlerimizle, hemşerilerimizle beraber el ele bir güzel bir çalışma yapıyoruz. Ben hepsini tek tek not tutuyorum, kayıtlarımızı da alıyoruz diye konuştu.

AK Parti\'li Bursalı, deniz taşkını nedeniyle zarar gören esnafla bir araya geldi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti'li Bursalı, deniz taşkını nedeniyle zarar gören esnafla bir araya geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement