Akdeniz'de 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Akdeniz'de 23 Nisan Coşkusu

Akdeniz\'de 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Antalya, Burdur, Isparta ve Afyonkarahisar'da düzenlenen coşkulu ve renkli törenlerle kutlandı.

23.04.2011 13:55

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 91'inci yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Antalya, Burdur, ISparta ve Afyonkarahisar'da düzenlenen coşkulu ve renkli törenlerle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Antalya'da Cumhuriyet Meydanı'nda anıta çelenk konulmasıyla başladı. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve temsili vali 14 yaşındaki İbrahim Berk Yetiş, Garnizon Komutanı Tümgeneral Kemal Korkmaz ve temsili Garnizon Komutanı Mustafa Adıyaman İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Ali Hakan Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın ve temsili başkan Çalkaya 75'nci Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi Elif Metin ile kamu kurum temsilcileri ve sivil toplum örgütleri ile siyasi partilerin temsilcileri sırasıyla Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Vali Altıparmak, Cumhuriyet Meydanı'nda Şeref Defteri'ne, "Büyük Atatürk önderliğinde kurulan TBMM'nin 91'inci yıldönümünde saygıyla manevi huzurundayız. Bu anlamlı günü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlamanın gururunu ve hazzını yaşıyoruz. Kurduğunuz Cumhuriyete ve Cumhuriyetin tüm kurumlarına kararlıkla sahip çıkmanın göstergesi olarak görevlerimizin başındayız Atam... " diye yazdı.

DÖRT DİLDE ANONS YAPILDI

Bayram kutlamaları, bu yıl ilk defa Antalya Atatürk Stadyumu'nun yıkılma tehlikesi bulunması nedeniyle Yüzüncü Yıl Spor Kompleksi'nde gerçekleştirildi. Hava sıcaklığının 24 dereceyi bulduğu kentteki törenleri izleyenler, sıcak hava nedeniyle şemsiyeler ve gazete kağıtları ile güneşten korunmaya çalıştı. Bazı vatandaşlar ise sıcak nedeniyle fenalaştı ve stadyumda hazır bulundurulan 112 Acil Servis ambulanslarında tedavi edildi.

Törende Vali Ahmet Altıparmak, Garnizon Komutanı Tümgeneral Kemal Korkmaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın askeri cip ile stadı dolaşarak halkın bayramını kutladı. Törende Sabiha Gökçen Anaokulu öğrencileri tarafından protokol üyelerine tüm dünya çocukları adına çiçek takdim edildi. Törenler, Türkçe, İngilizce, Almanca ve Rusça olarak dört farklı dilde anons edildi.

DÜNYA ÇOCUKLARI KATILDI

Geçit töreninde bayrak ve flamalar, teknik komite, görevli öğretmenler, anaokulları, özel eğitim okulları, gösteri grupları, izciler, halk oyunları, işitme engelliler okulu, spor kulüpleri ve Uluslararası Antalya Çocuk Festivali'ne 100'ü yabancı 800 çocuk da yer aldı. Macaristan, Bulgaristan, Acaristan, Gürcistan, Rusya, Hakasya, İran, Kırgızistan, Kosova, Letonya, Litvanya, Moldova, Pakistan, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Tataristan, Tayland, Ukrayna, Yakutistan, Belarus, Sierra Leone, Kalmika, Bosna Hersek ve Tataristan'dan gelen çocuklar, renkli görüntüler oluşturdu. Şiirlerin okunduğu törende, resmi geçidin ardından öğrenciler dans gösterilerini sergiledi. Dr. Günseli- Dr. Bülent Akınsal İlköğretim Okulu'nun engelli öğrencilerinin yaptığı dans gösterisi de büyük ilgi gördü.

Tören sonunda Vali Altıparmak, Garnizon Komutanı Korkmaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, sahaya inerek öğrencileri kutladı ce birlikte fotoğraf çektirdi.

YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ

Burdur'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına Burdurlular yoğun ilgi gösterdi. Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydan'ında bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören Burdur Gazi Atatürk Stadı'nda devam etti.

Vali Süleyman Tapsız, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Cengiz Özen ile Burdur Belediye Başkanı Ak Partili Sebahattin Akkaya halkın ve çocukların bayramını kutladı. Tören geçişi ile devam eden programda ilköğretim okulu öğrencileri Burdur'a özgü oyunlar ve gösteriler yaptı. Törenin sonunda çeşitli sportif faaliyetler, resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

'MEMLEKETİM' ŞARKISI DUYGULANDIRDI

Bayram, Isparta'da da coşkuyla kutlandı. Meydanda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından Atatürk Stadyumu'nda yapılan törende Vali Memduh Oğuz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şahingöz ve Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın askeri araç üzerinde çocukların bayramını kutladı.

Konuşmaların ardından Sidre İlköğretim Okulu Müzik öğretmeni Ebru Neşe Yüksel öğrencilerle birlikte canlı olarak 'Memleketim' şarkısını seslendirdi. Bu yılki kutlamalarda bayramın sunuculuğunu da ilk kez çocuklar üstlendi. Program askeri bando eşliğinde geçit töreniyle sona erdi.

ÇOCUKLARA BALON DAĞITILDI

Afyonkarahisar'daki kutlamalar Valilik ve sivil toplum örgütlerinin Kocatepe Parkı'na çelenk sunmasıyla başladı. Çelenk konulması töreninin ardından Atatürk Stadyumu'ndaki kutlamalara geçildi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım ve Belediye Başkanı AK Partili Burhanettin Çoban askeri aracın üzerinde halkı selamladı. İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım'ın konuşmasının ardından ilköğretim öğrencilerinin gösterileri başladı. Gösteriler sırasında öğrenciler Türkiye'nin her yöresinden türküler eşliğinde dans etti. Tören alanında çocuklara balon dağıtıldı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akdeniz'de 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement