Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölge Grubu Niğde'de - Son Dakika
Güncel

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölge Grubu Niğde'de

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölge Grubu Niğde\'de

'akil İnsanlar Heyeti'nin İç Anadolu Bölge Grubu üyeleri, Niğde'de halkla sohbet edip, şehit ailesini ziyaret ederken, MHP, İP ve TKP'li gruplar tarafından protesto edildi.

22.04.2013 17:22

'akil İnsanlar Heyeti'nin İç Anadolu Bölge Grubu üyeleri, Niğde'de halkla sohbet edip, şehit ailesini ziyaret ederken, MHP, İP ve TKP'li gruplar tarafından protesto edildi.

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren, Başkan Vekili Beril Dedeoğlu, grup üyeleri Erol Göka, Doğu Ergil, Hilal Kaplan, Cemal Uşşak, Cemalettin Can ve Vahap Coşkun, ilk olarak Niğde'nin Gümüşler Beldesi'nde bir kahvede bulunanlarla sohbet etti. Beldedeki manastırı da gezen heyet üyeleri, daha sonra Niğde'ye geçip,

1996'da Muş'un Varto İlçesi'nde şehit edilen polis memuru Serdar Ulusoy'un babası Mustafa ve annesi Naile Ulusoy'u ziyaret etti. Şehit babası Mustafa Ulusoy, heyete yazdığı mektubu okurken, "Şehit aileleri olarak bizlerin merak ettiği bir konu var; 30 senedir süren PKK olayları için bunlara ne vaat edildi ve bu karara nasıl varıldı" dedi.

Ulusoy, Abdullah Öcalan'ın hapisten çıkarılacağına ilişkin değerlendirmelerin doğru olup- olmadığını da sorduktan sonra böyle bir şeyi asla kabul etmeyeceklerini söyledi.

Grup Başkanı Ahmet Taşgetiren, vatanın bölünmesine asla razı olmayacaklarını anlatırken şöyle konuştu:

"Ben şahsen şunu söyleyebilirim; Başbakanımız bu memleketi küçültmek için bir iş yapmaz. Onun vebali var. Yani böyle bir şey ömür boyu silinmez. Ahiret vebali var. Yarın ahirette Başbakanın önüne; 'Ya sen şunu yaptın' diye bir şey çıkarsa utanır onun için. Ben şahsen yapmayacağını düşünürüm. Yani hassasiyetle devam ediyoruz. Yanlış gördüğümüz şeyleri yazmaya devam ediyoruz. Yeter ki memleket huzur bulsun."

Ziyaretin sonunda Taşgetiren, Kuran-ı Kerim okudu ve dua edildi.

Daha sonra Niğde Grand Hotel'e geçen Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölge Grubu'nu otel yanındaki Cumhuriyet Meydanı'nda MHP'li grup protesto etti. Yaklaşık 150 kişilik MHP'li grubun protestosu devam ederken, yaklaşık 100 kişilik İP ve TKP'li grup da ellerinde Türk bayraklarıyla meydana geldi. Toplananlar, heyet üyelerini yuhladı, 'Niğdeli uyuma vatanına sahip çık', 'Cumhuriyet değil, AKP yıkılacak' sloganları attı.

Otelde gazetecilerle bir araya gelen Grup Başkanı Ahmet Taşgetiren, İç Anadolu bölgesini dolaştıklarını belirterek, "Konya, Karaman, Kayseri ve Nevşehir'de halkımızla buluştuk. Üniversitelerde toplantılar yaptık. Şehit ailelerini ziyaret ettik. Niğdemiz'de de sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelmek istiyoruz" dedi.

Grup üyesi Erol Gök ise, devletin 30 yıldan bu yana teröre karşı mücadeleyi sürdürdüğünü ifade ederken, "Teröre karşı çeşitli yöntemler vardır. Yöneticilerimiz bu süreçte çeşitli yöntemleri gündeme getirdi. Müzakere dönemini ise Turgut Özal gündeme getirmişti. Şimdi yeni bir döneme girdik. Bu dönemin bir özelliği ise anayasa ile çözüm sürecinin birleşmesidir" diye konuştu.

Üye Vahap Coşkun ise, 2001 Haziran ayından geçen Aralık ayına kadar Türkiye'nin çok ciddi bir süreçten geçtiğini anlatıp, şunları söyledi:

"Bu dönem içerisinde PKK tüm imkanlarını 'Devrimci halk stratejisini' kullandı, halk bu stratejiyi benimsemedi. Devlet ise, PKK' yı bitirmek için elinden gelen bütün çabayı gösterdi. Hem askeri olarak hem siyasi olarak bu çaba verildi. Ortaya çıkan tabloda ise PKK'nın devleti yenerek veya kurtarılmış bölgeler yaratarak başarıya ulaşabilmesi imkanı görülmedi. Devletin sadece öldürerek PKK'yı bitiremeyeceği görüldü. Bu sorunu güvenlik görevlileriyle öldürerek çözemeyiz."

Doğu Ergil de Türkiye'de yeterince özgürlük ve ifade serbestliği olması halinde şiddetin görülmeyeceğini anlattı. - Niğde

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölge Grubu Niğde'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement