Akıllı Olmayan Cihaz Aptal Bilinecek! - Son Dakika
Güncel

Akıllı Olmayan Cihaz Aptal Bilinecek!

Dijital 2.0 etkinliğinde fütürist Halil Aksu, canlı cansız her şeyin internete bağlanacağına dikkat çekerek, "dijital" kavramının hayatımızın önemli bir parçası haline geldiğini söyledi.

05.06.2015 16:37

Aksu, "Dokunmatik olmayan ekranlar ve internete bağlı olmayan cihazlar gelecekte bozuk olarak nitelendirilecek; kullanıcısını tanımayan cihazlar ise aptal olarak anılacak" dedi. Dünyadan ve Türkiye'den ilham verici dijitalleşme örneklerinin gelecek vizyonu ile birlikte sunulduğu 'Dijital 2.0' zirvesi yerli ve yabancı önemli konuşmacılara ve farklı sektörlerden çok sayıda iş profesyoneline ev sahipliği yaptı.

Dijital 2.0 etkinliği GelecekHane öncülüğünde Vodafone Red Academy'nin desteği ile 4 Haziran'da İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Konferansın açılış konuşmasını yapan GelecekHane'nin kurucusu Halil Aksu, "dijital" kavramının hayatımızın önemli bir parçası haline geldiğini söyledi. Aksu, "Dokunmatik olmayan ekranlar ve internete bağlı olmayan cihazlar gelecekte bozuk olarak nitelendirilirken, kullanıcısını tanımayan cihazlar ise aptal olarak anılacak" dedi.

Halil Aksu'nun açılış konuşmasının ardından söz alan SAP şirketinden Julie Roehm, insanların mağara duvarlarında çizdiği av sahneleri ile başlayan hikaye anlatma isteğinin, aradan geçen binlerce yıl sonra günümüzde dijital teknolojiler ve sosyal medya kanallarından devam ettiğini anlattı.

Finansın dijitalleşmesini ele alan konuşmalardan ilkini, Avrupa'nın bankacılık alanındaki lider networking grubu "The Financial Services Club"ın kurucusu ve başkanı; Digital Bank kitabının yazarı Chris Skinner gerçekleştirdi. Skinner'ın, bankacılığın geleceğine dair öngörülerini aktardığı konuşmasının ardından Odeabank Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Küçük bir sunum yaptı. Küçük, Odeabank'ta hayata geçirilen omnichannel yaklaşımını çeşitli örneklerle paylaştı.

Bankacılıkta yaşanan dijitalleşmenin bir başka örneği olan enpara.com'un Direktörü Elsa Pekmez Atan, şubesiz bankacılığın sektöre getirdiği yeni yaklaşımı ve müşterilerin hayatına kattıkları değişimleri aktardı. Bankacılık hizmetlerini sadeleştirdiklerini, müşteriyi bilgilendirmeye önem verdiklerini aktaran Elsa Pekmez Atan, müşterilerine "Dijitaliz ama insansız değiliz" mesajı verdiklerini ifade etti. Atan, müşteri memnuniyeti oranlarının %99,7 olduğunu belirtti.

Sigorta Bilgi Merkezi Müdürü Aydın Satıcı ise dünyada ilk ve tek olan 3 hizmet sunduklarına dikkat çekti. SMS ile araçların hasar gören veya değişen parçaları hakkında sorgulama yapabilme hizmetinden yıllık 15 milyon adet sorgulama hizmeti sağlandığını belirtti. Bir diğer hizmetin, sigorta sektörü yöneticilerine sektöre dair verilerin bir dashboard mobil uygulaması ile sağlanmakta olduğunu, bu sayede sigorta sektörü yöneticilerinin sağlıklı bilgiler ile kararlar alabildiklerini vurguladı. Aydın Satıcı, Mobil Kaza Tutanağı uygulaması sayesinde ise ortalama 100 dakika olan kağıt tutanak hazırlama süresinin Mobil Kaza Tutanağı ile 10 dakikaya indiğini söyledi. Ayrıca, kazalardaki kusur oranının belirlenme süresinin bu sayede 14 günden 4 güne indiğini de ifade etti.

Dijital 2.0 etkinliğinde üretimin dijitalleşmesine dair örnekler de paylaşıldı. GE Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Erdoğan Çeşmeli, makineler arası internet ile bilgilerin ışık hızında iletildiği endüstriyel internet çağının başladığını aktardığı sunumunda Haziran ayında Teknopark İstanbul'da GE Türkiye İnovasyon Merkezi'nin açılacağının duyurusunu yaptı. InfoTron'un kurucusu ve CEO'su Burak Pekcan,

1994 yılından bu yana 3D baskı teknolojisi ile üretim yaptıklarını, 2014 yılında 500'den fazla müşteriye 25.000'den fazla üretim yaptıklarını aktardı. Pekcan, çeşitli ülkelerdeki 3D baskı yapan şirketlerle birlikte oluşturdukları platform sayesinde, önümüzdeki günlerde Türkiye'deki firmaların farklı ülkelerdeki müşterileri için uzaktan üretim yaptırmalarının da mümkün hale geleceğini ifade etti.

Dijital 2.0 etkinliğinde perakende sektörünün de dijitalleşmekte olduğuna dair örnekler aktarıldı. Migros e-Ticaret Grup Başkanı Rıza Gürler, Migros'ta hayata geçirdikleri uygulamalar hakkında bilgiler aktardı.

Hürriyet Gazetesi BT Direktörü Reha Argaç'ın gazeteciliğin dijitalleşmesini ele aldığı sunumunda, internette bir sayfaya tıklanmasından itibaren, sayfada yayınlanacak reklamların fiyatlarının gerçek zamanlı fiyatlama ile 200 milisaniye içinde oluştuğuna değindi. Argaç, mobil cihazlardan haber okuma oranlarının masaüstü cihazlara yaklaştığını ve Hürriyet online okuyan yaklaşık her 2 kişiden birisinin (%45 oranında) mobil cihazdan eriştiğini ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Akıllı Olmayan Cihaz Aptal Bilinecek! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement