
Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'LI teröristlerin saldırısında şehit olan askerlerden 36 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer'in cenazesi memleketi Konya'nın Akşehir İlçesi'ne getirildi. Şehit Geçer'in cenazesinin, ABD'den cenazeye katılmak için gelen boşandığı eşi Ayşe Geçer ve 2 oğlunun da beklenmesi nedeniyle yarın Yazla Beldesi'nde toprağa verileceği bildirildi.
Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer'in cenazesini, Akşehir Devlet Hastanesi Morgu önünde Akşehir Kaymakamı Ahmet Katırcı, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir Garnizon Komutanı Albay Ali İhsan İmre ve ailesi karşıladı. Cenazenin ambulanstan indirilerek morga konulmasının ardından ambulansa sarılan şehidin ablası 44 yaşındaki Dursiye Ceylan, "Sana bunu yapanlar Allah'ın gazabından kurtulamasınlar inşallah. Sana dokunanlar azap çeksinler inşallah. Sen bana böyle mi söz vermiştin? Soğuk orası kardeşim üşüyor şimdi" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin ağabeyi 38 yaşındaki İsmail Geçer'e ise sinir krizi geçirmesi üzerine sağlık görevlileri müdahale etti.
16 yıllık eşi eşi Ayşe Geçer'den 6 Ekim tarihinde boşanan şehit Geçer'in cenazesi, ABD'de yaşayan boşandığı eşi ile 14 yaşındaki oğlu Mehmet Batuhan ve 16 yaşındaki Murat Geçer'in de törene katılması için yarın cuma namazının ardından toprağa verilecek. Astsubay İbrahim Geçer de yaklaşık 3 yıl ABD'de kaldıktan sonra yaklaşık 3.5 ay önce astsubaylığa dönüp Hakkari Çukurca'da göreve başlamıştı.
ATM,AA(İA/SS) - Konya/ Akşehir
Son Dakika › Güncel › Akşehir Şehidini Yarın Uğurlayacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?