AKÜREM'de tedavi edilen yaban hayvanları doğaya salındı - Son Dakika
Güncel

AKÜREM'de tedavi edilen yaban hayvanları doğaya salındı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (AKÜREM) tedavi edilen kerkenez, kulaklı orman baykuşu ve kızıl şahin doğaya salındı. Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜREM Müdürü Prof. Dr. İsmail Aytekin ve Doğa Koruma Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Şahin Çılgın ile merkezi ziyaret etti. Merkezde tedavileri devam eden yaban hayvanlarının durumları hakkında bilgi alan Yiğitbaşı, beraberindekilerle tedavileri tamamlanan kerkenez, kulaklı orman baykuşu ve kızıl şahini doğal ortamlarına bıraktı. Yiğitbaşı, AKÜREM bünyesinde özveriyle çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. AKÜREM'in çevre illere de hizmet veren Türkiye'de 6. rehabilitasyon merkezinden biri olduğunu belirten Yiğitbaşı, 'Afyonkarahisar olarak çevre illerden yoğun ilgi ve talep alıyoruz.' dedi.

27.10.2023 15:40

Afyonkarahisar'da tedavileri tamamlanan 3 kuş protokol üyelerinin katıldığı törenle doğaya salındı.

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni (AKÜREM) ziyaret ederek, yaralı halde merkeze getirilen çeşitli yaban hayvanlarını inceledi. Vali Yiğitbaşı, AKÜREM Müdürü Prof. Dr. İsmail Aytekin'den bilgiler aldı. Merkezde tedavileri tamamlanan kerkenez, kulaklı orman baykuşu ve kızıl şahin, Vali Yiğitbaşı ve protokol üyeleri tarafından doğaya salındı. Tedavileri tamamlanan puhu kuşu, yılan kartalı ve bayağı şahin ise doğasına uygun bölgeden salınmak üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Hayvanları doğaya saldıktan sonra açıklama yapan Vali Yiğitbaşı, Çevre illere de hizmet veren Türkiye'deki 6 büyük rehabilitasyon ve tedavi merkezinden birisiyiz. Bu anlamda çevre illerden yoğun ilgi ve talep alıyoruz. Bizler de burada tedavisi yapılan kerkenez, kulaklı orman baykuşu ve kızıl şahini doğal ortamına bıraktık. Puhu kuşu, yılan kartalı ve bayağı şahin ise daha yüksekten salınması gerektiği için daha sonra doğaya salınacak. Emekleri, gayretleri nedeniyle tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu tür güzel merkezlerimizin sayısının şehrimizde artmasını temenni ediyorum dedi.

AKÜREM\'de tedavi edilen yaban hayvanları doğaya salındı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AKÜREM'de tedavi edilen yaban hayvanları doğaya salındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement