Alaçatı 4'ncü Ot Festivali 13-14 Nisan'da Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Alaçatı 4'ncü Ot Festivali 13-14 Nisan'da Yapılacak

Alaçatı 4\'ncü Ot Festivali 13-14 Nisan\'da Yapılacak

İzmir'in Çeşme İlçesi'ne bağlı Alaçatı Beldesi'nde 'Doğanın kıymetini bilip, keyfini çıkaranların festivali' sloganıyla bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek olan ot festivali, 13-14 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

30.03.2013 21:41

İzmir'in Çeşme İlçesi'ne bağlı Alaçatı Beldesi'nde 'Doğanın kıymetini bilip, keyfini çıkaranların festivali' sloganıyla bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek olan ot festivali, 13-14 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

Organizasyonun tanıtımı için Alaçatı İmren Han'da basın toplantısı düzenlendi. Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ünlü gurme Gökçen Adar, organizasyon komitesinden Tülin Onaran ve Yaprak Uziş toplantıda hazır bulundu. Toplantının amacının doğaseverleri bir araya getirecek olan etkinlik ile 'Alaçatı'nın doğal ve kültürel zenginliklerini gözler önüne sermek' olarak açıklandı.

Bu yıl 4'üncü kez düzenledikleri festivalin içeriğini daha da genişletmeye çalıştıklarını belirten Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Belediye bahçesini 'nostalji bahçesi' yapmaya çalışıyoruz. Orada 92 çeşit ot yetiştiriyoruz. Gelen ziyaretçilerimiz otları doğadaki halleriyle görmüş olacak. Alaçatı bir şekilde hep ilkleri yapan bir yapı haline geldi. Baharın başlangıcı olan ilk ot festivali, ilk açık deniz balık avcılığı, sörf şampiyonasını anlatmama gerek yok. Dünya kupasının Türkiye ayağına yıllardır ev sahipliği yapıyoruz. Alaçatı hep birlikte kendinden söz ettiren bir konum içerisinde. Bu sene de sezonun iyi geçeceğini şu andaki verilerle görüyoruz. Umarım hem esnafımız, hem de buradaki bütün işletmeler, hem de konuklarımız iyi bir yaz başlangıcı yaşayacağız. Bu festivalde amaç doğallığı, amatörlüğü yaşamak. Yoksa bunu bir profesyonel ekip eliyle çok daha düzenli veya geniş kapsamlı yapabilirsiniz. Bütün etkinliklerde mutlaka bir kural var. Gelen talepleri bir şekilde etkinlik içine almaya çalışıyoruz ki beraber bu amatör ve doğallığı yaşayabilelim. Biliyorsunuz bizden sonra değişik yörelerde de ot festivalleri başladı. Ot festivali yapan başka bölgeler bizden katkı sağlamamızı isterlerse biz de seve seve yardımcı oluruz" dedi.

TÜM OTELLER VE RESTORANLAR DOLUYOR

Alaçatı'da yaz sezonunun neredeyse Mart sonunda açılmaya başlandığına dikkat çeken organizasyon komitesi sorumlusu Tülin Onaran, "Enteresan yerlerden rezervasyonlar geldi. Kortejimizde yürümek isteyen Mudanya Bandosu bile geliyor. Tire'den gelip yöre otlarını tanıtacaklar ve kendi festivalleri için bilgilenip festival havasını bizimle soluyacaklar. Bu festival tamamen amatörce, özverileriyle yapılan bir şey. Başkanımız her zaman önümüzü açtı. Arkamızdan her türlü desteği verdi. O bakımdan şanslıyız ve kendisine teşekkür ediyoruz. Ot festivali süresince Alaçatı'da bütün oteller ve restoranlar doluyor. Yöre ekonomisine bir canlılık geliyor" dedi.

-----KUTU-----

FESTİVALDE NELER OLACAK

Festivalin ilk günü Alaçatı Değirmenler Altı'ndan kortej yürüyüşü ile başlayacak. Kortejde eski zamanların 'Balıklı Kız İsteme' geleneği, eski usul helva kavurma gibi etkinlikler canlandırılacak. Akşam düzenlenecek şevketi bostan menülerinin ikram edileceği gala yemeğiyle ilk gün son bulacak.

İkinci gün 'En Fazla Ot Çeşidini Kim Toplayacak' ve 'En Güzel Otlu Yemeği Kim Yapmış' adı altında altın ödüllü iki ayrı yarışma düzenlenecek. Bu sene gençlerin ilgisini çekebilmek için ot toplama kategorisine ekleme yapıldı. 25 yaş altı yarışmacılar için altın ödüllerine ek olarak bilgisayar ve kol saati ödülleri verilecek. Alaçatı'nın profesyonel otçuları ve ünlü restoranları da ikinci gün festival alanında açacakları stantlarda birer spesiyaliteleri ile misafirlere hizmet edecek.

Çevre bilinci ve farkındalığının artırılması amacıyla, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Tarım İl Müdürlüğü uzmanları işbirliği ile hazırlanan Alaçatı Bitkileri Uygulama Bahçesi'nin açılışı yapılacak. 2012 yılı yarışan yemeklerini içeren yemek kitabı ücretsiz dağıtılacak, öğrencilerin yapacağı ot festivali temalı resim ve füzyon cam çalışmaları ile panolar oluşturulacak. Füzyon cam panonun satışından elde edilecek gelir öğrencilere burs olarak geri dönecek. Festival ayrıca 'Saime Berkkan Fotoğraf Sergisi', 'Gökçen Adar, Ot ve Çizgi' ve 'Chermine Vidori Resim Sergisi'ne de ev sahipliği yapacak. - İzmir/ Çeşme

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alaçatı 4'ncü Ot Festivali 13-14 Nisan'da Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement