Alanya'nın Batı Beldelerini Hortum Vurdu - Son Dakika
Güncel

Alanya'nın Batı Beldelerini Hortum Vurdu

Alanya\'nın Batı Beldelerini Hortum Vurdu

Antalya'nın Alanya ilçesi batı bölgesinde bulunan Türkler, Avsallar ve İncekum beldelerinde dün gece etkili olan kasırga ve hortum; turizmci, esnaf ve çiftçiyi vurdu.

03.10.2012 12:50

Antalya'nın Alanya ilçesi batı bölgesinde bulunan Türkler, Avsallar ve İncekum beldelerinde dün gece etkili olan kasırga ve hortum; turizmci, esnaf ve çiftçiyi vurdu.

Akşam saatlerinde aniden bastıran şiddetli yağış ve fırtınanın ardından Alanya'nın batı beldelerinde hortum meydana geldi. Çıkan hortum nedeniyle Türkler beldesinde bulunan Sipahioğlu Pasajı'ndaki yaklaşık 25 dükkan büyük hasar gördü. Dükkanların çoğunun cam vitrinleri patladı, eşyalar sokağa savruldu. Dükkan önlerindeki tezgahlar D-400 karayoluna sürüklendi. Yine Türkler'deki Bazaar 07 adlı alışveriş merkezindeki dükkanlarda büyük çaplı hasar oluştu. Dışarılara savrulan malların tamamı birbirine karıştı. Hortum ve kasırgadan otellerde nasibin aldı. Plajda bulunan şezlonglar rüzgarın etkisiyle denize sürüklendi, su sporları teislerinin çadırları yerle bir oldu, bazı otellerin tabelaları kırıldı.

"DEVLET BİZE YARDIM ETSİN"

Bulut Hediyelik sahibi Hasan Bulut olayı, 3 dakika gibi kısa süre içinde hortum ve kasırganın her taraftan vurduğuna dikkat çekerek, "Ne yapacağımızı şaşırdık. Rüzgar her taraftan vuruyordu. Korktum ve işyerimin deposuna saklandım. Dışarı çıktığım zaman malzemelerim yollarda savrulmuştu. Üstlerinden arabalar geçiyordu. Tüm camlar kırılmıştı. Borçlarım ve toptancıya ödemelerim var. Devlet bize yardım etsin" dedi.

CAMLAR TİTREMEYE BAŞLADI

Baran Butik sahibi Abdullah Haylaz ise şiddetle yağmurun ardından aniden çıkan rüzgar ve hortumun büyük zarar verdiğini söyleyerek, "Birden camlar titremeye başladı hemen kaçtık içeri. Ön camlar kırıldı. Yan camları tutmak istedik ama olacak gibi değildi, dükkanın arkasında bulunan duvarın arkasına saklandık. Aksi taktirde patlayan camlar bize zarar verebilirdi" dedi.

"30 YILDIR BÖYLE AFET GÖRMEDİK"

Sera sahibi Ali Yılmaz ise, deniz kenarında bulunan muz serasında büyük hasar meydana geldiğini söyledi. Yılmaz, "Tabi afet bizi bitirdi. Bin kökten fazla muz dalı kökünden sökülmüş durumda. Binlerce lira zarar var. Zarar tespiti için İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerine haber verdik. Zararımızın belirlenip borçlarımızın ertelenmesini ve bir kısmının devlet tarafından karşılanmasını istiyorum. 30 yıldır böyle afet görülmedi. Hortum mu kasırga mı bilmiyorum ama, rüzgar her taraftan geldi" dedi.

ÜRETİCİ BÜYÜK ZARAR GÖRDÜ

Hüseyin Demir adlı muz üreticisi ise, bölge üreticilerinin büyük zarar gördüğüne dikkat çekerek, "Hortum karadan gelip denizde kayboldu ama önünde ne varsa silip süpürdü. Çok geniş bir alanda etkili oldu. Sanki kasırgaydı. Tüm muz dalları kökünden söküldü. Zor durumdayız, devletten yardım istiyoruz" dedi.

Sabah saatlerinde jandarma ve Alanya İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri zarar tespiti yaptı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Alanya'nın Batı Beldelerini Hortum Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement