Albaraka Hat Koleksiyonu Aşk-ı Nebi Sergisi'nde - Son Dakika
Güncel

Albaraka Hat Koleksiyonu Aşk-ı Nebi Sergisi'nde

Albaraka Hat Koleksiyonu Aşk-ı Nebi Sergisi\'nde

Aşk-ı Nebi Sergisi kapsamında Albaraka Hat Koleksiyonu'nda yer alan nadide eserleri sanatseverlerle buluşuyor.

29.04.2014 16:14

Aşk-ı Nebi Sergisi kapsamında Albaraka Hat Koleksiyonu'nda yer alan nadide eserleri sanatseverlerle buluşuyor. Albaraka'nın Hat Koleksiyonu'ndaki 37 adet eserin de yer aldığı sergiyi, sanatseverler, 15 Temmuz'a kadar gezebilecek.

Albaraka'nın Hat Koleksiyonu Ayasofya'daki Aşk-ı Nebi Sergisi'nde sanatseverlerle buluşuyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2014 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri arasında yer alan ve kapılarını 8 Nisan'da ziyaretçilerine açan Sergi, 15 Temmuz'a kadar gezilebiliyor.

Topkapı Sarayı Enderun Hazine Koğuşu ve İstanbul Ayasofya Müzesi içerisinde gösterilecek olan serginin teması 'Hicaz'dan İstanbul'a Hz. Peygamber Sevgisi' olarak belirlendi. İki aşamalı serginin ilk ayağı olan Topkapı Sarayı Enderun Hazine Koğuşu'nda 15, 16, 17. yüzyıllardan kalma Mushaf-ı Şerifler, Siyer-i Nebi kitapları, Muhammediyeler, Delail'ül Hayratlar, Hilye-i Şerifler, murakkalardan hadisler, hat levhalar sergileniyor. Aynı zamanda Hazine bölümünden murassa Kur'an-ı Kerim mahfazaları, Hırka-i Saadet'in altın mahfazalarından örnekler, Osmanlı Hanedanı tarafından vakfedilen ve Fahrettin Paşa tarafından Medine'den İstanbul'a getirilen eserler, gülabdan, buhurdan, murassa askı kandiller, Sakal-ı Şerif mahfazaları, Hz. Peygamber'in su içtiği tas ve Mukavkıs'a göndermiş olduğu mektup sergide yer alan eserler arasında yer alıyor.

Ayasofya'da ise Albaraka Hat Koleksiyonu'nda yer alan nadide eserlerin yanı sıra yaşayan hattatların Hz. Peygamber temalı eserlerinden oluşan bir seçki ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Diyanet İşleri Başkanlığının özel ricasıyla, son dönemde isim yapan ve sanat çevrelerinde önem kazanmaya başlayan Albaraka'nın hat koleksiyonunda 37 adet eser de bu sergide yer almış oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Albaraka Hat Koleksiyonu Aşk-ı Nebi Sergisi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement