Albüm: Hangzhou Asya Oyunları'nın Kapanış Töreninden Kareler - Son Dakika
Güncel

Albüm: Hangzhou Asya Oyunları'nın Kapanış Töreninden Kareler

Albüm: Hangzhou Asya Oyunları\'nın Kapanış Töreninden Kareler

HANGZHOU, 9 Ekim (Xinhua) -- 19. Asya Oyunları'nın kapanış töreni Pazar günü Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletinin merkezi Hangzhou'daki Hangzhou Olimpik Spor Merkezi Stadyumu'nda gerçekleştirildi.

09.10.2023 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HANGZHOU, 9 Ekim (Xinhua) -- Çin Başbakanı Li Qiang, Pazar günü ülkenin doğusundaki Zhejiang eyaletinin Hangzhou kentinde düzenlenen 19. Asya Oyunları'nın kapanış törenine katılan Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov ile bir araya geldi.

Çin ve Özbekistan'ın iyi ve kötü günde yakın komşular olduğunu belirten Li, yeni dönemde Çin-Özbekistan kapsamlı stratejik ortaklığını zenginleştirmek üzere, iki ülke lideri tarafından varılan önemli mutabakatı hayata geçirmek ve somut sonuçlar elde etmek için Özbekistan'la çalışmaya hazır olduklarını belirtti.

Li, Çin'in her zaman olduğu gibi Özbekistan'ın ulusal egemenliğini, bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü koruması ve kendi ulusal gerçeklerine uygun bir kalkınma yolu izlemesini kararlılıkla destekleyeceğini ifade etti.

Çin Başbakanı, Kuşak ve Yol İnisiyatifi'ni ikili işbirliğinin ana hattı olarak belirlemek, kalkınma stratejileri arasındaki sinerjiyi ilerletmek, ekonomik ve ticari işbirliğini genişletmek, karşılıklı bağlanabilirliği geliştirmek, enerji alanında işbirliğini artırmak ve iki ülke arasında çeşitli alanlardaki işbirliğini derinleştirmek üzere Özbekistan ile çalışmaya hazır olduklarını söyledi.

Çinli işletmeleri Özbekistan'da yatırım yapmaya ve iş kurup geliştirmeye teşvik ettiklerini belirten Li, Özbekistan'ı inovasyon odaklı bir ekonomik bölgenin geliştirilmesi konusunda desteklediklerini ifade etti. Li, iki tarafı da eğitim, kültür, turizm, spor, sağlık ve halklar arası etkileşimin diğer alanlarında işbirliğini güçlendirmeye çağırdı.

Li, ortak geleceğe sahip daha da yakın bir Çin- Orta Asya topluluğu oluşturmak amacıyla yatırım, ticaret ve karşılıklı bağlanabilirlik gibi kilit alanlarda işbirliğini teşvik etmek için Özbekistan da dahil olmak üzere Orta Asya ülkeleriyle çalışmaya hazır olduklarını vurguladı.

Aripov ise Hangzhou Asya Oyunları'nın başarısından dolayı Çin'i kutlarken, Özbekistan'ın Çin ile kapsamlı stratejik ortaklığa büyük değer verdiğini ifade etti.

Çin'in reform sürecini derinleştirme, dışa açılımı genişletme ve Çin modernleşmesini kapsamlı şekilde ilerletme konusundaki deneyimlerinden bilgi edinmek istediklerini belirten Aripov, Çin ile çeşitli alanlarda eşitlik, dostluk ve karşılıklı faydaya dayalı kazan-kazan sonuçlarıyla işbirliğini derinleştirmeyi arzuladıklarını kaydetti.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Albüm: Hangzhou Asya Oyunları'nın Kapanış Töreninden Kareler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement