Alman mahkemesinde bir ilk: IŞID'li kadın ülkesine dönebilir - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Alman mahkemesinde bir ilk: IŞID'li kadın ülkesine dönebilir

Alman mahkemesinde bir ilk: IŞID\'li kadın ülkesine dönebilir
12.07.2019 12:18

EL HOL kampında kalan kadın daha önce Almanya Dışişleri Bakanlığı'na, ülkesine dönmek için başvurmuş ancak başvurusu reddedilmişti.

EL HOL kampında kalan kadın daha önce Almanya Dışişleri Bakanlığı'na, ülkesine dönmek için başvurmuş ancak başvurusu reddedilmişti. Almanya, IŞİD'e katılan vatandaşlarının çocuklarını ülkeye geri almayı planladığını duyursa da, annelerinin radikalleştiği ve ileride Almanya'ya tehdit oluşturabilecekleri gerekçesiyle geri alınmayacağını söylemişti. Kadının ailesi, talebin reddedilmesi üzerine dışişleri bakanlığına dava açtı. Mahkeme, işte bu dava sonucunda kadının çocuklarıyla birlikte ülkelerine geri getirilmesine hükmetti.

KAÇINILMAZ ŞEKİLDE DEZAVANTAJLI DURUMA DÜŞECEKLER'

Mahkeme kararında, 2, 7 ve 8 yaşındaki çocukların, bir adım atılmaması halinde 'ciddi, sebepsiz ve kaçınılmaz şekilde dezavantajlı duruma düşeceklerini' duyurdu. Almanya'da bir mahkeme, ilk kez IŞİD'e katılan bir yetişkin için bu kararı veriyor. Ülkede, IŞİD'e katılmış olan aile üyesinin geri gelebilmesi için açılmış başka davalar da var. Onlarca Alman kadının ve 100'den fazla çocuğunun El Hol kampında, zor şartlarda yaşadığı biliniyor. Suriye'nin kuzeydoğusundaki El Hol kampında, IŞİD'lilerin evlendiği kadınlar ve çocukları var. Kampın kapasitesi yaklaşık 10 bin kişilik ancak IŞİD'den alınan son bölgelerden gelenlerle birlikte nüfus 70 bini geçti.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Alman mahkemesinde bir ilk: IŞID'li kadın ülkesine dönebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement