Alman Polisi, Kuzey Irak'tan Paketleyip Getirdi - Son Dakika
Güncel

Alman Polisi, Kuzey Irak'tan Paketleyip Getirdi

Alman Polisi, Kuzey Irak\'tan Paketleyip Getirdi

ALMANYA'yı dehşete düşüren cinayetin zanlısını Kuzey Irak polisi, Almanya'ya teslim etti.

10.06.2018 14:39

ALMANYA'yı dehşete düşüren cinayetin zanlısını Kuzey Irak polisi, Almanya'ya teslim etti. Kuzey Irak Kürt yönetimine bağlı polis ekipleri zanlıyı önceki gün yakalayıp sorguladı. 20 yaşındaki katil zanlısı Ali B., ilk sorgusunda suçunu itiraf etti. Kuzey Iraklı yetkililer, zanlıyı Almanya'dan giden özel güvenlik ekibine teslim etti. Ayağında sandaletler bulunan zanlı, uçaktan elleri ve ayakları kelepçeli olarak indirildi. Küçük kızın katil zanlısını Frankfurt Havaalanı'nda ağır silahlarla donatılmış özel polis ekipleri teslim aldı. Zanlı, sorgulanmak üzere Wiesbaden'a götürüldü.

İLK SORGUSUNDA İTİRAF ETTİ

Ali B., cinayetten sonra ailesiyle birlikte sahte pasaportlarla 2 Haziran'da Düsseldorf'tan İstanbul'a, oradan da Erbil'e kaçmıştı. Ali B.'nin yerini tespit eden Alman polisi, Kuzey Irak Kürt Yönetimi yetkilileriyle derhal temasa geçmişti. Kuzey Iraklı yetkililer de zanlıyı sığındığı Zaho'da kıskıvrak yakaladı. Zanlının ilk sorgulaması da burada yapıldı. Ali B. sorgusunda Susannna'yı öldürdüğünü itiraf etti. Erbil Polis Şefi Tarık Ahmed, zanlının suçunu itiraf ettiğini, uyuşturucu aldıktan sonra birlikte olduğu küçük kızın kendisini polise şikayet etmesinden korktuğu için cinayeti işlediğini anlattığını söyledi.

POLİSLER UÇAKTAN İNMEMİŞ

Katil zanlısının yakalanıp getirileceği sözünü anneye veren federal polis yetkilileri böylece sözlerini yerine getirmiş oldu. Federal Polis Şefi Dieter Romann, "Katil zanlısını yakalayıp getirmek anneye borcumuzdu. Onu yerine getirdik" dedi. Zanlının getirilmesiyle ilgili ise Romann, "Alman polisleri uçaktan inmedi. Zanlıyı Kürt yetkililerinden uçakta teslim aldı. Uçak Frankfurt'a inince ona tutuklandığını söyledik ve Hessen polisine de kendisini teslim ettik" diye konuştu.

SİYASİ SIĞINMA TALEBİ REDDEDİLMİŞTİ

Ali B., 2015 yılında ailesiyle birlikte sığınmacı olarak Almanya'ya gelmiş, fakat iltica talebi reddedilmişti. Ret kararına yapılan itiraz süreci devam ettiği için, Ali B., Almanya'da kalabilmişti. Ali B.'nin ismi Almanya'da küçük yaştaki bir kıza tecavüze karışmış ancak ispatlanamamıştı. Ayrıca kadınlara saldırı, hırsızlık, görevli memura mukavemet ve benzeri suçlardan dolayı poliste kabarık dosyası bulunuyor.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Alman Polisi, Kuzey Irak'tan Paketleyip Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement