Almanya'da Aydan Özoğuz'un kabinede yer alması - - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Aydan Özoğuz'un kabinede yer alması -

Almanya\'da Aydan Özoğuz\'un kabinede yer alması -

Almanya'da Aydan Özoğuz'un Göç, Mülteciler ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevine getirilmesini Türk siyasetçilerce sevinçle karşıladı.

20.12.2013 19:31

Almanya'da Aydan Özoğuz'un Göç, Mülteciler ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevine getirilmesini Türk siyasetçilerce sevinçle karşıladı.

Yeşiller Partisi Hessen Eyalet Milletvekili Mürvet Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almanya'da genel seçimler sonrasında kurulan büyük koalisyonun en güzel tarafının Aydan Özoğuz'a bakanlık görevinin verilmesi olduğunu söyledi. "Özoğuz'un bakanlık görevine getirilmesi çok önemli bir fırsat. Bunu bir sinyal olarak görüyoruz" diyen Öztürk, "Çok yetenekli ve birikimli bir insan. Önemli işlere imza atacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Hessen Eyalet Milletvekili İsmail Tipi de Özoğuz'un bakanlık görevine getirilmesinin Almanya'da yaşayan göçmenler için önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Bir zamanlar Almanya'ya işçi olarak gelen insanların çocuklarının bugün devletin yönetimde söz sahibi olmaya başladığını dile getiren Tipi, Almanya'nın siyasi gündeminin dahi göçmen kökenliler tarafından yönlendirildiğini vurguladı. Tipi, Türk kökenli birinin bakan olmasını olumlu bulduğunu belirterek, Özoğuz'a başarılar diledi.

Özoğuz'un, bakanlık görevine gelmesinin Türk kökenliler için bir başlangıç olacağını ve ileride başka bakanlıklarda da Türk kökenlilerin yer alacağını kaydeden Tipi, şöyle devam etti:

"Almanya'da yaşayan ve buraya yerleşmiş gençlerimizin bundan böyle sadece uyum ve göç konusunda değil, diğer bakanlıklarda da görev alacağını tahmin ediyorum. Çünkü hemen her partide Türk kökenlilerin yer aldığını görüyorum. Bunların parti içerisinde sorumluluk aldıklarına tanık oluyoruz. Önümüzdeki yıllarda sadece federal düzeyde değil, yerel alanlarda da belediye başkanları, vali, kaymakam ve çeşitli bakanlıklar olmak üzere, belki de bir gün başbakanlığa kadar olan yerlerde göçmen kökenlilerin görev alacaklarını ümit ediyorum. Şu andaki demografik yapı da bunun ön habercisi."

Almanya'da yaşayan Türk gençlerine de bir çağrıda bulunan Tipi, gençlerin siyasette aktif rol almaları gerektiğini belirterek, Almanya'nın geleceğine yön verecek insanların başında Türklerin ve göçmen kökenlilerin yer alacağını savundu.

SPD Hessen Eyalet Milletvekili Turgut Yüksel ise Almanya'da sosyal demokrat birinin federal düzeyde bakanlık görevine gelmesini güzel bir başlangıç olarak değerlendirdi. Yüksel,"İlk defa Türk ve yabancı kökenli birinin böyle bir bakanlıkta görev alması çok olumlu bir gelişme. Kendisi, bizleri ilgilendiren konularda daha duyarlı hareket edecektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da Aydan Özoğuz'un kabinede yer alması - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement