Almanya'da 'Caz'dan Hicaz'a' Adlı Konser İzleyicilerden Beğeni Topladı - Son Dakika
Güncel

Almanya'da 'Caz'dan Hicaz'a' Adlı Konser İzleyicilerden Beğeni Topladı

Almanya\'da \'Caz\'dan Hicaz\'a\' Adlı Konser İzleyicilerden Beğeni Topladı

'caz'dan Hicaz'a' adlı konser, merkezi Essen'de bulunan ve Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nin farklı şehirlerinde müzik ve sanat etkinlikleri düzenleyen Kültürlerarası Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü(INIMB) tarafından düzenlenen ve Gelsenkirchen'de bulunan tarihi şato Schlos Horst'ta gerçekleştirildi.

31.05.2014 17:14

'caz'dan Hicaz'a' adlı konser, merkezi Essen'de bulunan ve Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nin farklı şehirlerinde müzik ve sanat etkinlikleri düzenleyen Kültürlerarası Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü(INIMB) tarafından düzenlenen ve Gelsenkirchen'de bulunan tarihi şato Schlos Horst'ta gerçekleştirildi. Seçkin davetli gurubunun izlediği konserde, INIMB Başkanı Bircan Şimşek Kartal, yönetim kurulu üyeleri Cahide Eğmen, Metin Şenocak ve INIMB Sanat Yönetmeni Mustafa Alp Ataç'ta hazır bulundu. Daha çok Türkiye'den davet edilen sanatçıların yer aldığı konser, piyanist Dr. Kamil Sökmen'in Türk sanat müziğinden seçtiği eserleri, kendi düzenlemesiyle caz olarak yorumladığı dinletiyle başladı. Ardından sahneye gelen Ali Ataç, Dr.Kamil Sökmen'in piyanosu eşliğinde çaldığı kemanıyla izleyenleri adeta mest etti. Konserin ikinci bölümünde ise, hicaz şarkıları seslendirilirdi. Almanya'nın Leverkusen kentinde doğup büyüyen ve ardından Türkiye'ye giden Okan Uslu, 30 yıl aradan sonra geldiği Almanya'da dün akşam Schlos Horst'ta sahneye çıktı. Ustalardan oluşan orkestra önünde hicaz şarkılarını seslendiren Okan Uslu, müzik sevenlerden bol bol alkış aldı. INIMB Başkanı Bircan Şimşek Kartal ve Sanat Yönetmeni Mustafa Alp Ataç konserle ilgili olarak, 'alışılmışın dışında bir konser organize ettik. Türkiye'den önemli sanatçıları davet ettik. Kaliteli ve müzikten zevk alan bir davetli gurubununda katıldığı, muhteşem bir gece yaşıyoruz.Hep birlikte caz ve hicaz müziğinin nağmeleriyle keyif aldık' diye anlattılar.

Yaklaşık 30 yıl aradan sonra sahne sanatcısı olarak Almanya'ya dönen ve ilk Almanya konserini dün akşam veren Okan Uslu, 'benim için çok farklı bir akşam.Yıllar sonra döndüğüm Almanya'da, böylesine bir tarihi mekanda ve çok seçgin bir davetli grubu karşısında sahne aldığım için şok mutluyum' dedi.

'Caz'dan Hicaz'a' adlı konseri izlemeye gelen müzik severler, usta sanatçıların konserleriyle uzun yıllar unutamayacakları bir müzik akşamı yaşadılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da 'Caz'dan Hicaz'a' Adlı Konser İzleyicilerden Beğeni Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement