Alpay Akdilek ve Kerem Tuncer, Dünya Offshore Şampiyonası İçin İddialı... - Son Dakika
Güncel

Alpay Akdilek ve Kerem Tuncer, Dünya Offshore Şampiyonası İçin İddialı...

Alpay Akdilek ve Kerem Tuncer, Dünya Offshore Şampiyonası İçin İddialı...

13 YARIŞ ÜST ÜSTE KAZANARAK BİR DÜNYA REKORUNA SAHİP OLAN EFSANE İKİLİ 14-15 MAYIS'TA HALİÇ'TEKİ İLK YARIŞI KAZANACAKLARINDAN EMİN.

28.04.2011 11:20

13 YARIŞ ÜST ÜSTE KAZANARAK BİR DÜNYA REKORUNA SAHİP OLAN EFSANE İKİLİ 14-15 MAYIS'TA HALİÇ'TEKİ İLK YARIŞI KAZANACAKLARINDAN EMİN...

"EFSANE GERİ DÖNECEK"

Uluslararası Offshore Powerboat yarışlarının efsane pilotları Alpay Akdilek ve Kerem Tuncer yeni sezona şampiyonluk parolası ile giriyorlar.

2007 senesinde Türkiye Şampiyonu, 2008 ve 2009 senelerinde Türkiye ve Dünya Şampiyonu olan Alpay Akdilek ve Kerem Tuncer ikilisi bu sene de ana sponsor SADAL'ın desteğinde yarışacaklar.

2011 Architon Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nda yarışacak olan Stihl ve Viking takımlarının ana sponsoru SADAL Tarım Makinaları sezon açılışı yeni tekne ve takımlarının tanıtıyla gerçekleşti.

Stihl ile yarışacak olan efsane pilotlar Alpay Akdilek ve Kerem Tuncer, Viking ile yarışacak olan Ali Tanır ve Tuğberk Uca'nın da katıldığı İstanbul Atlı Spor Kulübü Galatasaray Nevzat Özgörkey Binicilik Tesisleri'ndeki Doru Restaurant'ta gerçekleşen lansmana Galatasaray Kulübü Yöneticisi Murat Yalçındağ da gelerek sporculara yeni sezon için başarılar diledi.

ABİ-KARDEŞ GEÇEN SENE AYRI TAKIMDAYDILAR, BU SENE YENİDEN BİRLİKTELER...

Pilotlardan Kerem Tuncer; "Biz Stihl Takımı olarak 13 yarış üst üste kazanarak bir dünya rekorunun sahibiyiz, üç sene üst üste şampiyon olduk. Bu seneki yarışa hazırlanmamız geçen senekilerden biraz farklı oldu. Biraz daha ciddiye aldık. Bütün yarışan takımların teknelerini kendimiz imal ettik ve herkes aynı eşit dereceye geldi. Kilolar aynı, motorlar aynı, tekneler aynı. O yüzden bu sene çok sıkı hazırlandık. Bu sene kesin ve kesin şampiyon olacağız. Geçtiğimiz senelerde ağabeyim ile yarışıyordum ben, fakat geçen sene Galatasaray sponsorluğunda yarıştım ve Dünya İkincisi olduk Joseph Muhlbauer ile yarışmıştık. Bu sene ise ağabeyim tekrar pistlere geri döndü. Bu sene beraber yarışacağız. İnşallah eski performansımızı yakalayacağımıza inanıyorum. " diye konuştu.

Alpay Akdilek ise boynuz kulağı geçer diyerek şunları söyledi: "O her şeyden önce çok iyi bir pilot. Teknenin içinde her şeyden önemlisi uyumlu olmak. Geçen sene Joseph Muhlmauer ile yarıştılar, Joseph iyi pilottur ama yine de biraz problem yaşadılar. Başlarda kaybettikleri puanlar nedeniyle şampiyonluğu kaçırdılar. Şu anda tekrar birlikteyiz ve kaybedecek bir puanımız yok. Birlikte çok fazla yarışa katıldık. Aşağı yukarı belki100 yarış yaptık. Eski performansımıza geri dönüp şampiyonuz olacağız yine. "

Samsun'DAKİ YARIŞA 250 BİN SEYİRCİ BEKLENİYOR

Offshore yarışlarına her sene ilginin artığını belirten ikili, "Her sene adrenalin ve heyecan artıyor. İlk sene 90. 000 kişinin izlediği Van yarışımız olurken, bu sene Samsun'da 200-250 bin kişi bekliyoruz. Samsun'dan gelen olacak, yakın illerden gelen olacak, şimdiden talebin çok olduğunu öğrendik bu da bizi ayrıca motive ediyor.

İstanbul Offshore Kulübü Başkanı Uğur Işık'ın parkur olarak Samsun'u seçmesinin yerinde bir karar olduğunu söyleyen Akdilek ve Tuncer, "Uğur Işık bu sporun tanıtımı ve daha fazla görünürlük kazanması için çok fazla emek harcayan ve uğraşan bir insan. Bizi izleyenler sürekli geçiş görmek istiyorlar. F1'de olduğu gibi. ve bu sene de bizi seyretsinler çok heyecanlı geçiş görecekler. " şeklinde konuştular.

Ağabey-Kardeş iki pilot ortak sloganlarını ise şöyle dile getirdiler: "Efsane Geri Döndü"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alpay Akdilek ve Kerem Tuncer, Dünya Offshore Şampiyonası İçin İddialı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement