Anavatan Partisi: "Leyla Zana'yı Konuşturan Akp" - Son Dakika
Güncel

Anavatan Partisi: "Leyla Zana'yı Konuşturan Akp"

Anavatan Partisi: "Leyla Zana\'yı Konuşturan Akp"

ANAVATAN Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, "silah bırakılırsa Öcalan'a ev hapsi olabilir" çıkışı konusunda "Büyük bir Ateşle oynuyorsunuz ANAVATAN Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Leyla Zana'yı AKP'nin konuşturduğunu ileri sürdü ve"...

17.06.2012 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANAVATAN Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, "silah bırakılırsa Öcalan'a ev hapsi olabilir" çıkışı konusunda "Büyük bir Ateşle oynuyorsunuz ANAVATAN Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Leyla Zana'yı AKP'nin konuşturduğunu ileri sürdü ve "silah bırakılırsa Öcalan'a ev hapsi" uygulamasının halk isyanıyla sonuçlanacağını iddia etti.

Çelebi yazılı açıklamasında, AKP hükümetinin, Kürtçe seçmeli derste karar kılması ve danışıklı bir şekilde teröristbaşı ve on binlerce şehidin katili Abdullah Öcalan'a "Pazarlıklı Ev hapsi" uygulamasını dillendirerek, kamuoyunda nabız yoklaması yaptığını öne sürdü. İktidarın terörle ve teröristle etkin mücadele etmek yerine "müzakereyi" seçtiğini öne süren Çelebi, "Y-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bu ihanet yolunda AKP'ye "bastonluk' ve "Tellallık' görevini üstleniyor" iddiasında bulundu.

"LEYLA ZANA'YI KONUŞTURAN AKP-

İbrahim Çelebi yaptığı açıklamada, TBMM'yi Öcalan'a "ev hapsi' konusunda uyararak "Büyük bir ateşle oynuyorsunuz. Eğer böyle bir hataya imza atarsanız, halk isyan eder ve Türkiye, Suriye'den beter olur" dedi. Layla Zana'nın ani çıkışlarının, bölücü başının manevra değişikliği taktiği olduğunu savunan Çelebi, "Bölücü başının tek derdi dışarı çıkmak. Leyla Zana'nın kim olduğunu herkes biliyor.. Kime yutturmaya çalışıyorlar. Zana, hükümet ile İmralı arasında ki müzakerenin piyonu. Zana'nın o kadar uzun konuşması içinden Bülent Arınç ve Kılıçdaroğlu'nun sadece "Öcalan'a ev hapsi' konusunu alıp, olumlu şekilde yorumlamaları düşündürücüdür" dedi.

Çelebi, "Leyla Zana'yı konuşturan ve hemen akabinde ona övgüler dizen de AKP'dir. Bu bir danışıklı manevradır, Kılıçdaroğlu'da bu yol haritasında bastonluk görevini üstlenmiştir. Bülent Arınç diyor ki "özlerim yanlış anlaşıldı'. Herkes yanlış anladı da Başbakan'ın ve bakan arkadaşların da mı seni sözde yalanlarken yanlış anladılar Sayın Arınç" görüşünü savundtu. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Anavatan Partisi: 'Leyla Zana'yı Konuşturan Akp' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement