Anne Ve Oğlu Sokağa Atıldı - Son Dakika
Güncel

Anne Ve Oğlu Sokağa Atıldı

Anne Ve Oğlu Sokağa Atıldı

Alanya'da ev kirasını ödeyemeyen anne ve 2 yaşındaki oğlu, ev sahibi tarafından sokağa atıldı.

20.06.2011 13:11

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde ev kirasını ödeyemeyen 36 yaşındaki Gülsüm T. ve 2 yaşındaki oğlu, ev sahibi H.A. tarafından sokağa atıldı. Geceyi sokakta geçiren anne ve oğluna Tosmur Belediyesi sahip çıktı.

Alanya'ya Bağlı Tosmur Beldesi'nde Dimçayı Caddesi'nde 5 aydır oturduğu evin kirasını ödeyemeyen Gülsüm T. ve oğlu Burak Mehmet, ev sahibi H.A. tarafından, eşyalarıyla birlikte evden atıldı. 1500 lira kira borcunu ödeyemediği için geceyi sokakta geçiren anne ve oğlunun durumunu polise bildiren çevre sakinleri, yardım istedi. Toplum Destekli Polis Büro Amirliği, Tosmur Belediyesi ile irtibata geçerek aileye sahip çıkılması talebinde bulundu. Bunun üzerine zabıta görevlileri Gülsüm T. ve oğlunu sokaktan alarak belediyenin misafirhanesine götürdü. Anne ve oğluna yemek veren belediye yetkilileri, Alanya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne konu ile ilgili bilgi verdi. Gülsüm T. ve oğlu, kalacak yer bulununcaya kadar belediye misafirhanesinde kalacak.

SOKAKTA KALMAYACAK

Tosmur Belediye Başkanı AK Partili Musa Özdemir, "Aç ve açıkta kalan bir bebek ve annesine vicdanı olan hiç kimse sırtını dönemez. Bizde sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde misafirhanemizde gecelemelerini sağladık. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile yapılacak görüşmelerin ardından anne ve bebeğin akıbeti belli olacak. Devlet hiçbir vatandaşını açlığa ve sokakta yaşayama terk etmez" diye konuştu.

İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞTU

10 yıl önce evlenen ve daha sonra anlaşamadığı için boşanan Gülsüm T.ın, bu evlilikten olan tek çocuğu mahkeme kararı ile babaya verildi. Çocuğundan ayrılmanın acısı ile psikolojik tedavi gören T., 4 yıl önce tanıştığı Fikret A. ile birlikte yaşamaya başladı. A'dan hamile kalan Gülsüm Tokat, çocuğu doğduktan sonra birlikte yaşadığı Fikret A. ile sorun yaşamaya başladı. Geçen yıl Fikret A. ile tartışan T., çocuğunun elinden alınacağı korkusuna kapılınca, "Bana yar olmayan çocuğu kimseye yar etmem. Çocuğumu kimseye vermem" diyerek elindeki bıçakla çevresine tehditler savurarak intihar girişiminde bulunmuştu. Polis, anneyi çocuğuna zarar vermemesi için ikna ederek intihardan vazgeçirmişti

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Anne Ve Oğlu Sokağa Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement