Antalya Çevreci Çiftin Katili Tutuklandı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Antalya Çevreci Çiftin Katili Tutuklandı

12.05.2017 13:36

Ali Yumaç, Çatallar Jandarma Karakolu'nda verdiği ifadesinde, Ali Ulvi Büyüknohutçu'yu 4 yıldır tanıdığını, kaçarken sırtından vurduğu Aysin Büyüknohutçu'yu ise tanımadığını söyledi.

Ali Yumaç, Çatallar Jandarma Karakolu'nda verdiği ifadesinde, Ali Ulvi Büyüknohutçu'yu 4 yıldır tanıdığını, kaçarken sırtından vurduğu Aysin Büyüknohutçu'yu ise tanımadığını söyledi. Çifte ait iki katlı evin yakınında 5 Mayıs akşamı yangın çıktını anlatan Ali Yumaç, "Ailenin yangından zarar görmemesi amacıyla kendilerini uyandırdım. Mahallede bulunan komşular ile yangını söndürdük. Ertesi gün eşimle Ali Ulvi Büyüknohutçu'nun evine saat 09.00-10.00 sıralarında ziyarete gittik. Birlikte çay içtik. Eşi Aysin'i burada tanıdım. Eşim astım hastası. İlaçlarını alacak param olmadığı için 270 lira borç istedim. Kendisi o kadar parası olmadığını söyleyerek 100 lira verdi. Ben de o parayı alarak eşimle birlikte evden ayrıldım. Bu parayı eşimin tedavisi için kullandım" dedi.

9 Mayıs akşamı hava karardığında evden ayrıldığını anlatan Ali yumaç, ifadesinde şöyle dedi:

"Aynı mahallede bulunan Hüseyin adlı soyadını bilmediğim kişinin boş ahırına gittim. Burada tekli kırma av tüfeğini ve bu tüfeğe ait 2 fişeği aldım. Ali Ulvi Büyüknohutçu'nun evine giden yol üzerinde bulunan tel örgünün yanına geldim. Evinde bulunan köpeklerin sürekli havlaması üzerine Ali Ulvi Büyüknohutçu dışarı ışığını açarak kapısının önüne geldi. Elindeki el fenerini bana doğru yaktı. Bir anda panikleyip kendimi kaybettim. Kapısına doğru ateş ettim. Bu sırada eşi 'Ambulans yetiştirin' diye bağırmaya başladı. Ben de tel örgüden atlayarak evin kapısından içeri girdim. Mutfaktan çıkılan balkonda Aysin Büyüknohutçu'ya yaklaşık 1-2 metre mesafeden 1 el ateş ettim. Daha sonra giriş kapısı sol tarafında bulunan ayakkabılığın üzerinde bulunan cüzdanı ve telefonu aldım."

'EŞİMİN TEDAVİSİ AMACIYLA BU SUÇU İŞLEDİM'

Sonrasında kapıyı dışarıdan kapatarak evine gittiğini anlatan Ali Yumaç, "Olay anında eldiven veya kendimi gizlemek için maske kullanmadım. Evden aldığım cep telefonunu, evin yanındaki ocaklıkta tüfeğin dipçiğiyle kırdım. Cüzdan içerisinden aldığım 2 bin 100 TL'yi eşimin ihtiyaçları olan yaklaşık 400-500 liralık ilaçları aldık. 700 lirayı ise eşime telefon alması için verdim. Geri kalan parayı daha önceden olan borçlarımı ödemek için kullandım. Mahallede bulunan Sadık amcanın yanına gittim. Birlikte otururken aynı köyde çoban olan Ali isimli şahıs Ali Ulvi Büyüknohutçu'yu bize sordu. Biz de bilgimiz olmadığını söyledik. Daha sonra evini komşularının kontrol ettiğini, öldürüldüğünün öğrenildiğini anladım. Ben de onların yanına evin etrafına gittim. Yaptığımdan çok pişmanım. Eşimin tedavisi amacıyla bu suçu bilinçsiz bir şekilde işledim" diye konuştu.

CİNAYETİN ÖN OTOPSİ RAPORU ÇIKTI

Silahlı saldırı sonucunda öldürülen Ali Ulvi Büyüknohutçu ve eşinin olaydan sonra Antalya Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan cenazelerinin otopsileri yapıldıktan sonra ön otopsi raporları tamamlandı. Rapora göre Ali Ulvi Büyüknohutçu'nun ölümünün, av tüfeği saçma taneleri yaralanmasına bağlı göğüs içi organ harabiyeti, büyük damar yaralanması, iç ve dış kanama neticesi meydana geldiği belirtildi. Cesetten 3 adet 2-3 santimetre çapında saçma tanesi çıkartıldı.

Eşi Aysin Büyüknohutçu'nun otopsisinde ise ölümünün av tüfeği saçma taneleri yaralanmasına bağlı kafatası parçalı kırıklarıyla birlikte beyin kanaması ve beyin harabiyeti sonucu meydana geldiği belirtildi. Aysin Büyüknohutçu'nun cesedinden ise 15-20 adet 3-4 santimetre çapında saçma taneleri ve 1 adet plastik tapa çıkarıldı.

Çiftin cesetlerinden alınan örnekler ayrıca toksikolojik incelemeler için Kimya İhtisas Dairesi'ne, biyolojik delil ve DNA incelemeleri için de Adli Tıp Kurumu İzmir Grup Başkanlığı Biyoloji İhtisas Dairesi'ne gönderildi. Ayrıntılı rapor ise bu iki merkezden gelecek sonuçlarla birlikte ayrıca açıklanacak.

KENT KONSEYİ'NDEN VEFA

Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, vahşi bir cinayet sonucu Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çiftinin katledildiğini ve sorumluların ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Antalya Kent Konseyi'nde üyeleri ve çevrecilerin katıldığı basın açıklamasında, önceki gün katledilen Ali Ulvi ve eşi Aysin Büyüknohutçu anıldı. Anma töreninde konuşan Semanur Kurt, Ali Ulvi Büyüknohutçu'nun hayatını anlattı. Antalya Kent Konseyi ve Tüketici Hakları Çalışma Grubu Başkanlığı'nı uzun yıllar yapan, çevre dostu, toplumsal sorunlara duyarlı, usulsüz uygulamalara hukuk kuralları kapsamında mücadele eden Kent Konseyi kurucularından Ali Ulvi Büyüknohutçu'nun, taş ocakları konusunda verdiği mücadele ile de tanındığını belirten Kurt, Büyüknohutçu çiftinin ölümünün tüm Antalya'yı derinden sarstığını dile getirdi. Kurt, 'Büyüknohutçu, son yıllarda yaşamını sürdürdüğü Finike'de sedir ormanlarının korunması ve taş ocaklarının çevreye verdiği zarar konusunda mücadelesini azimle sürdürüyordu. Tek tesellimiz onurlu mücadelesinde elde edilen kazanımları kısa sürede yok edilmemesi olacaktır. Bu duyarlılık tüm Antalyalılara örnek olmalıdır. Antalya Kent Konseyi ve kamuoyu olarak bu vahşi ve hunharca işlenen cinayetin faillerinin ve gerçek sebeplerinin ortaya çıkartılmasını bekliyoruz. Sebebi ne olursa olsun insanlar böyle hunharca katledilemez. Bu katliamı yapanları ve varsa yaptıranları lanetliyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Çevreci Çiftin Katili Tutuklandı - Son Dakika


Advertisement