Antalya Zafer Kupası Ev Sahibi - Son Dakika
Güncel

Antalya Zafer Kupası Ev Sahibi

Antalya Zafer Kupası Ev Sahibi

Uluslararası Yıldızlar Zafer Kupası 17-19 Mayıs tarihleri arasında Antalya'da yapılacak.

14.05.2013 15:36

Bayan Milli Takımı 4'ü Antalya'dan olmak üzere 28 kadın sporcuyla katılıyor.

Serbest, Greko-Romen ve Bayanlar kategorilerinde 15 ülkeden 350'ye yakın sporcunun katılmasının beklendiği 16. Uluslararası Yıldızlar Zafer Kupası tanıtım toplantısı Sea Life Hotel'de Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, Yıldız Serbest Bayan Milli Takım Teknik Direktörü Gökhan Yavaşer, Bayan Milli Takım Antrenörü Ali Osman Kara, Yıldızlar Greko-Romen Milli Takım Teknik Direktörü Akif Canbaş ve TÜROFED Başkanı Osman Ayık'ın katılımıyla gerçekleşti.

İl Müdürü Hacıcaferoğlu, Uluslararası bir müsabakaya Antalya olarak ev sahipliği yapmaktan duydukları gururu dile getirerek, "Bu tarz organizasyonlar hem Antalya'nın hem de Türkiye'nin tanıtımında büyük önem arz etmektedir. Ayrıca Antalya olarak spor'a ve sporcuya verdiğimiz önemin en büyük göstergesidir" diye konuştu.

Milli takım belirleyecek müsabaka

Zafer Kupası hakkında bilgi veren Gökhan Yavaşer ise, Türkiye Güreş Federasyonu Faaliyet Programında yer alan organizasyonun Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına katılacak milli takımın belirlenmesinde önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti. Yavaşer ayrıca, Zafer Kupası'nın sporcularının uluslararası müsabaka tecrübesi edinmesi açısından önemli olduğunu da belirtti. Kepez Belediyesi Spor Salonunda yapılacak karşılaşmalar için 170 kişilik yıldızlar takımının 10 gündür Antalya'da olduğu bilgisini paylaşan Yavaşer, "10 sıklette toplamda 90 madalya dağıtılacak olan Zafer Kupasında biz takım olarak, en az 5-6 altın madalyayı alacağımıza inanıyoruz. Antalya seyircisinin bizi yalnız bırakmayacağı konusunda da inancımız tam" diyerek tüm Antalya halkını Kupayı izlemeye davet etti.

Kadın güreşine ilgi artıyor

Antrenör Ali Osman Kara ise, dünya'da kadın güreşi'ne ilginin arttığına dikkat çekerek, "Kadın güreşi tüm dünyada daha estetik algılanıyor. Son yıllarda bu noktada büyük bir artış dikkat çekiyor. Ülkemizde de belirli bir ilgi var. Ata sporumuz olan güreş, kadın sporcular tarafından tercih edilmeye başlandı. Ayrıca kadın'ın ülke şartlarında yaşadığı sıkıntılar göz önüne alınırsa, bugün üniversiteye girişten tutun da maddi kazanç olmak üzere birçok kazanımı oluyor. Yurt dışında derece girenler KPSS girmeden üniversiteye girmeye hak kazanıyor. Burslu okuma imkanına sahip oluyor. Bu noktalardan da değerlendirilecek bir spor dalı" diye kadın sporculara çağrıda bulundu. TÜROFED Başkanı Osman Ayık da yıllardır konuşulan "turizmin 12 aya yayılması" noktasında ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarının önemli olduğunun ve tesis altyapısının geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Antalya Zafer Kupası Ev Sahibi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement