Antalyalı Turizmci: İstanbul'da Olsak 60-70 Milyon Turist Getiririz - Son Dakika
Güncel

Antalyalı Turizmci: İstanbul'da Olsak 60-70 Milyon Turist Getiririz

Antalyalı Turizmci: İstanbul\'da Olsak 60-70 Milyon Turist Getiririz

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmecileri Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Antalya'ya yıllık 12 milyonu aşkın turist gelirken İstanbul'da bu rakamın 10-11 milyon olduğunu belirterek, "İstanbul'u biz yönetsek, 60-70 milyon turist getiririz" dedi.

23.09.2014 15:38

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmecileri Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Antalya'ya yıllık 12 milyonu aşkın turist gelirken İstanbul'da bu rakamın 10-11 milyon olduğunu belirterek, "İstanbul'u biz yönetsek, 60-70 milyon turist getiririz" dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Eylül ayı meclis toplantısında, ATSO Yönetim Kurulu üyeliği de yapan AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, turizmde Antalya ve İstanbul'u karşılaştırdı. Otellerin Antalya ekonomisine katkısının yıllık yaklaşık 3 milyar dolar olduğunu belirten Yusuf Hacısüleyman, "Sadece otellerde tüketilen ürünlerle ilgili otellerin 3 milyar dolarlık katkısı vardır" dedi.

Yıllık İstanbul'a 10-11 milyon, Antalya'ya da 12 milyonun üzerinde turist geldiğini ve '"stanbul arayı kapatıyor" diye söylemleri herkesin duyduğunu hatırlatan AKTOB Başkanı Hacısüleyman, şöyle devam etti:

"İstanbul'u biz yönetsek size rahatlıkla diyebilirdim ki, biz İstanbul'a 60-70 milyon turist getirebilirdik. Antalya'daki derin gücü, pazarlama gücünü, bütün sektörlerimizin bileşimi, yani bizi alıp götürsünler iddialı da olabilir ama ben iddialı da olduğunu düşünmüyorum. 60-70 milyon turist getiririz. Çünkü doğal olarak pazarlanabilecek çok daha fazla ürünü var. Bizim cazibe merkezlerimiz daha az. Ama uluslararası tanınırlığımızdan dolayı düne kadar herkesin çabasıyla Antalya, Türkiye'deki turizm gelirinin yüzde 66'sını üretiyor. Yani İstanbul'daki sayı 11 milyona gelmiş, bizde 12 milyon, ama eşit değiliz. Çünkü İstanbul'da ortalama kalış süresi 1.5- 1.7 gün, bizde ise 8.5- 9 gün arası."

Antalya'da hava trafiğinin önemli gelişme gösterdiğini anlatan Hacısüleyman, geçmişte  7 ya da 14 gün kalındığını, 8 gün sonra gitme şansı bulunmadığını ifade ederken, şöyle dedi:

"Havalimanımızın bugün 55 ülkeyle bağlantısı var. Buraları daha geliştirmemiz, bunun için de cazibe alanlarının artırılması gerekir. Cazibe alanlarının artırılması zaten kış turizmi için de gerekiyor. Yoksa biz sadece 4 ay en yüksek noktada turizm yapan, kalan 8 ayda yaşamaya çalışan bir konumdayız. O yüzden cazibe alanlarının artırılması da arazi üretimiyle, kent kültürünün, bilinçliğinin geliştirilmesiyle olabilir. Bugün tarım arazilerinin inşaat ve imara açılmasına karşıyız hepimiz. Özellikle dünyada gelişen çevre bilinci çok yükselen bir trend. Toplum olarak bakıldığında çevre duyarlılığı birinci sırada."

Ticarette 'Tek ayak üzerinde durma' yerine '10-15 ayak olması' gerektiğini ifade eden  Hacısüleyman, dünyadaki olayları sadece televizyonlardan izleyerek, arka planda nelerin cereyan ettiğinin farkında olunamadığını kaydetti. Hacısüleyman, örneğin Türkiye'nin turizmdeki ana pazarı Rusya Federasyonu ile batı tarafındaki olayların etkilerinin yavaş yavaş kendini gösterdiğini ve bütün trafiği etkilebileceği uyarısında bulundu. Hacısüleyman, yüzde 5 olan artış oranının rahatlığıyla hareket emeden, pazarların artırılması yönünde çalışmalar yapılması uyarısında da bulundu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalyalı Turizmci: İstanbul'da Olsak 60-70 Milyon Turist Getiririz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement