Arama Kurtarma Tatbikatı'na Hazırlık - Son Dakika
Güncel

Arama Kurtarma Tatbikatı'na Hazırlık

Arama Kurtarma Tatbikatı\'na Hazırlık

Anadolu Yıldızı-2013 Arama Kurtarma Tatbikatı, 18 Nisan Perşembe ve 19 Nisan Cuma günleri yapılacak.

16.04.2013 16:26

Anadolu Yıldızı-2013 Arama Kurtarma Tatbikatı, 18 Nisan Perşembe ve 19 Nisan Cuma günleri yapılacak. Türk Silahlı Kuvvetleri Arama Kurtarma unsurları ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nin katılımıyla müşterek bir senaryo dahilinde gerçekleşecek olan tatbikat, Ege Denizi'nin uluslararası suları ile hava sahasında ve Menemen Dumanlı Dağı'da icra edilecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri Arama Kurtarma sisteminde yer alan, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın çeşitli tipte gemi, uçak ve helikopterler ile arama kurtarma konusunda eğitim almış personellerden oluşan timler 'Anadolu Yıldızı-2013 Arama Kurtarma Tatbikatı'nı gerçekleştirecek.

Kurmay Albay Ramazan Erdoğan, tatbikatın amacının, Türk Silahlı Kuvvetleri Arama Kurtarma unsurlarının imkan ve kabiliyetlerini denemek, müşterek arama kurtarma faaliyetlerinde işbirliği ve koordinasyonu en üst düzeye çıkarmak ve tatbikata katılan unsurların arama kurtarma usullerinin uygulanmasında yönetim eğitimlerini geliştirmek olduğunu söyledi. Kurmay Albay Erdoğan, "Genelkurmay Başkanlığı tarafından planlanan Anadolu Yıldızı-2013 Arama Kurtarma Tatbikatı, orta çaplı fiili Kara, Deniz ve Hava tatbikatıdır. Birinci bölüm, senaryo gereği, Midilli ve Sakız Adası uluslararası sularda gerçekleşecek. İkinci bölüm ise Menemen Dumanlı Dağı'nda yapılacak" dedi.

Tatbikat kapsamında 18 Nisan Perşembe günü birinci bölümde Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında batmakta olan bir gemiyi kurtarma çalışması, 19 Nisan Cuma günü ikinci bölümde ise Menemen Dumanlı Dağı'nda tırmanış yaparken kaybolan dağcı grubunun kurtarılması yer alıyor. 22 ülke temsilcisi askeri personelin katılacağı tatbikat basınla, yerli ve yabancı gözlemcilere açık olacak. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arama Kurtarma Tatbikatı'na Hazırlık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement