Arınç'a Manisa'da Duygusal Karşılama - Son Dakika
Güncel

Arınç'a Manisa'da Duygusal Karşılama

Arınç\'a Manisa\'da Duygusal Karşılama

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yıllardır siyaset yaptığı Manisa'ya, Ak Parti'nin Bursa'dan milletveki adayı göstermesinden sonra ilk kez kez geldi.

04.05.2011 17:00

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yıllardır siyaset yaptığı Manisa'ya, Ak Parti'nin Bursa'dan milletveki adayı göstermesinden sonra ilk kez kez geldi. Arınç, "Başbakanımız benim Bursa'dan aday olmamı rica etti. Konuştuk anlaştık. Doğru olacağını düşündüm. Bursa'dan aday oldum. Bu bir kopuş, ayrılış değildir" dedi.

11 Nisan'da partilerin Yüksek Seçim Kurulu'na milletvekili aday listelerini sunmasıyla Manisa yerine Bursa'dan aday gösterilen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bu gelişmeden sonra ilk kez Manisa'ya geldi. Bursa'dan karayolu ile gelen Arınç, Gelenbe beldesi girişinde 300 araçlık konvoyla karşılandı. İzmir-İstanbul karayolu 35 dakika boyunca trafiğe kapatıldı. Arınç yaklaşık 600 kişinin tek tek elini sıktı. Manisa Valisi Celalettin Güvenç ile İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Arınç'ı karşılamak üzere gelen kalabalığı sıraya sokmakta oldukça zorlandı. AK Parti Manisa İl Başkanlığı tarafından hazırlanan 'Her zaman kalbimizdesin', 'Evine hoş geldin' ve 'Bir şarkısın sen, ömür boyu sürecek' pankartlarını gören Arınç, duygulandı. Arınç, AK Parti seçim otobüsünden çalınan 'Samanyolu' şarkısı eşliğinde partileri ve halkı selamladı. Partililer sık sık 'Sözde değil, özde seviyoruz' sloganları attı.

Arınç, karşılama töreninin ardından Kırkağaç İlçesi'nin Karakurt Beldesi'nde İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan 18 derslikli Karakurt 75'inci Yıl İlköğretim Okulu açılışına katıldı. Karakurt'un AK Parti'li Belediye Başkanı Necdi Özkan, 2007 yılında beldede ilköğretim okulu sıkıntısı çektiklerini ifade ederek, Arınç'ın girişimcileri sonucu okulu kazandırdıklarını söyledi. Özkan'ın konuşması sırasında Arınç, öğrencileri yanına çağırdı ve onlarla birlikte protokol sırasında oturdu. Bu sırada Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, okulda 350 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade ederek, okulun bahçe düzenlemesinin Karakurt belediyesi tarafından yapıldığını söyledi.

ARINÇ'A ÖVGÜ

Manisa Valisi Celalettin Güvenç ise konuşmasında Arınç'a övgüler yağdırdı. Manisalı sanayici, işadamı, meslek kuruluşu, dernek ve vakıf temsilcilerinin kendisine selamları olduğunu söyleyen Vali Güvenç, "Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcımız Arınç'ın Bursa'dan aday gösterilmesinden bu yana yaklaşık 1 aydır kendisini görememiştik. Okul açılışı sebebiyle kendisiyle bir arada oluyoruz. Görev yaptığım 3 yıl boyunca kendisinden büyük destek buldum. Manisa'nın tüm sorunlarına büyük küçük demeden eğildi ve takipçisi oldu. Manisa'nın çocuğu olan, ömrünü Manisa'da geçiren Başbakan Yardımcımızın Bursa'ya da İstanbul'a da yakışacağını biliyorum. Eminim ki Sayın Arınç'ın kapısı Manisalılara her zaman açıktır. Ben de Manisa Valisi olarak ihtiyaç duyduğum zamanlarda sürekli o kapıyı çalacağım" dedi. Vali Celalettin Güvenç 19 Mayıs günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Manisa programının olduğunu hatırlatarak, "Sayın Başbakanımıza Manisa'da 19 büyük tesisin açılışını yaptırmanın gururunu yaşayacağız" dedi.

TÜRKİYE KARAKURT'U İYİ TANIR

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç konuşmasında, Karakurt beldesinde güzel bir okula kavuşmanın heyecanı içinde olduklarını belirterek, "Türkiye Karakurt'u başka bir olay ile tanıyor. İnancına, kuran kursuna, nasıl sarıldığını, nasıl dövüldüğünü biliyor. 1960 yılında bir darbe oldu. Darbede saldırdılar. Kuran kurslarına saldırdılar. Yıkmak istediler. Karakurt bu duruma direndi. Köylü hocalar, imamlar ayağa kalktı. Kuran kursumuza el süremezsiniz dediler. Karakurt imanına sahip çıktı. O günkü gazeteleri açın bakın, Sıtkı Paşa'nın "direnen köyü buldozerle kırın geçirin' dediği yer burasıdır" dedi. Bu sırada önünden geçen beldenin yaşlılarından 86 yaşındaki Mehmet Yetim'e seslenen Arınç, "İşte bu insanlardan bahsediyorum" dedi ve elini öptü. Bu sırada gözlerinin dolduğu görüldü. Arınç bir süre konuşmasına başlayamadı.

Devlet Bakanı Arınç, son dönemde Karakurt beldesinin hizmete doyduğunu ifade ederek, "Eski belediye başkanlarını hatırlıyorum. Vacid ile Vecdi ne gerekiyorsa buraya yaptı. Hiç kimse inkar etmesin. Buraya her şey yapıldı. Hizmetin her alanında hizmetler yapıldı, yapılıyor, yapılacak. İsteklerini yaptırmak için o insanların Ankara'da kaç defa kapı çaldığını, kavun, zeytin, zeytinyağı getirdiğini ben biliyorum. Hepsi de dürüst insanlar, çalışkan insanlar" dedi.

KOPMADIK

Arınç Türk milletinin hiçbir zaman birbirinden kopmadığını belirterek, "Biz 40 yıldır birbirimizden kopmadık. Siyasi hayatım da hep Manisa'da oldu. Hem Türkiye'nin hem de dünyanın her yerine gittim. Herkes Manisa'dan geldiğimi bilir. Manisa'dan da milletvekili adayı oldum. Başbakanımız benim Bursa'dan aday olmamı rica etti. Konuştuk anlaştık. Doğru olacağını düşündüm. Bursa'dan aday oldum. Bu bir kopuş, ayrılış değildir. Her yerde tanıdığı olan benim gibi bir insan için başka yerden aday olmanın bir önemi yok. Biz farklılık görmüyoruz. Bizim Manisa'dan kopmamız mümkün değil. Her zaman birlikte olacağız. Her zaman sizlerin dualarını alacağız. Bu okul yapılırken, "bir arzumuz var' dediler. "Ya sizin isminizi, ya da oğlunuzun ismini verelim' dediler. Ben bunu hiçbir zaman istemedim. Biri gelir bu tabelayı kaldırır. Şov yapmaya kalkar. Bu hoş olmaz. Biz ne yaptıysak Manisa için yaptık. Hepsi de helal olsun. Bu okul bu öğrencilerimiz için. Annelerimizin gözü aydın, çocuklar güzel eğitimler alacaklar" dedi.

Bakan Arınç konuşmasının ardından sınıfları tek tek gezerek öğrencilerle sohbet etti ve hikaye kitabı dağıttı. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arınç'a Manisa'da Duygusal Karşılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement