Arınç Borç Yapılandırması Yapılacak Ancak 'Hiçbir Şey Ödemem' Denilmesi Doğru Değil - Son Dakika
Güncel

Arınç Borç Yapılandırması Yapılacak Ancak 'Hiçbir Şey Ödemem' Denilmesi Doğru Değil

Arınç Borç Yapılandırması Yapılacak Ancak \'Hiçbir Şey Ödemem\' Denilmesi Doğru Değil

Arınç Borç yapılandırması yapılacak ancak 'hiçbir şey ödemem' denilmesi doğru değil (1) Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

26.01.2015 20:02

Arınç Borç yapılandırması yapılacak ancak 'hiçbir şey ödemem' denilmesi doğru değil (1)

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı hakkında değerlendirmede bulunan Arınç, Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda cumhurbaşkanımızın başkanlığında Bakanlar Kurulu toplantısı yapmıştık. Pazartesi günleri Başbakanlık'da bu toplantılarımızı yapmaya devam edeceğiz ifadelerini kullandı. Güneydoğu'da çok sayıda ilin DEDAŞ'a olan borçlarına yönelik hükümetin bir çalışması olup olmadığı sorulan Arınç, Bölgede 6 ilin belediyelerine ait hizmet binaları, içme suyu, atık su arıtma ve ticari aboneliklerine ait toplam 255 milyon lira borç var. DEDAŞ'ın tüm çabalarına rağmen bu borçların ödenmesine yönelik bir gelişme sağlanamamıştı. Bunun üzerine DEDAŞ söz konusu belediyelerin borcu olan aboneliklerin elektriklerini kesti. Bunun üzerine belediyeler bir direnişe başladılar. Hoş olmayan tavırlar ve tutumlar içerisinde maalesef konu kamuoyunun gündemine geldi. DEDAŞ bölgesindeki 6 ilin belediyelerindeki aboneliklerde şu an itibariyle herhangi bir elektrik kesintisi yoktur. Borcu olan belediyelerin ödemelerine ilişkin görüşmeler devam etmektedir. Borç yapılandırması yapılacak, ancak 'hiçbir şey ödemem' denirse bu kesinlikle doğru değil. Yasalar da bunu kabul etmiyor dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ TÜRKİYE'NİN MESELESİDİR

Hafta sonu Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gerçekleştirdiği Diyarbakır ziyaretinin detaylarının Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınıp alınmadığı sorulan Arınç, Kongrelere birlikte katılmıştık. Üzerinde çok fazla ayrıca durmadık. Başbakanımız Diyarbakır ve Batman'da ana ekseni çözüm süreci olan önemli konuları yurttaşlarımızla paylaştı. Buna ilave edilecek herhangi bir şey yok. Çözüm süreci Türkiye'nin meselesidir. Bütün yurttaşlarımızın sorunudur. Bu konuda hükümetimizin kararlı, ısrarlı ve inançlı olduğunu biliyoruz diye konuştu.

DEDAŞ BÖLGESİNDEKİ 6 İLİN BELEDİYELERİNDEKİ ABONELİKLERDE HERHANGİ BİR ELEKTRİK KESİNTİSİ YOKTUR

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın Diyarbakır'ın da içinde olduğu çok sayıda ilin DEDAŞ'a olan borçlarına yönelik açıklamaları hatırlatılan Arınç, hükümetin bu konuda bir karar alıp almadığı sorusu için şunları söyledi

Sadece bugün için değil, epey bir zaman öncesinden bu yana elektrik ve su borçlarının ödenmemesiyle ilgili sıkıntılar var. Bir hizmeti tüketen insanların veya kurumların bunun bedelini ödememek gibi anlaşılmaz ısrarları var. Bu durum karşısında da yasalardan kaynaklanan imkanların kullanılması gerekiyor. Bölgede 6 ilin belediyelerine ait hizmet binaları, içme suyu, atık su arıtma ve ticari aboneliklerine ait toplam 255 milyon lira borç var. DEDAŞ'ın tüm çabalarına rağmen bu borçların ödenmesine yönelik bir gelişme sağlanamamıştı. Bunun üzerine DEDAŞ söz konusu belediyelerin borcu olan aboneliklerin elektriklerini kesti. Bunun üzerine belediyeler bir direnişe başladılar. Hoş olmayan tavırlar ve tutumlar içerisinde maalesef konu kamuoyunun gündemine geldi. DEDAŞ bölgesindeki 6 ilin belediyelerindeki aboneliklerde şu an itibariyle herhangi bir elektrik kesintisi yoktur. Borcu olan belediyelerin ödemelerine ilişkin görüşmeler devam etmektedir. Borç yapılandırması yapılacak ancak hiçbir şey ödemem denirse bu kesinlikle doğru değil. Yasalar da bunu kabul etmiyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arınç Borç Yapılandırması Yapılacak Ancak 'Hiçbir Şey Ödemem' Denilmesi Doğru Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement