Arnavutluk'ta Muhalefet Partilerinden Hükümet Karşıtı Protesto - Son Dakika
Son Dakika Logo

Arnavutluk'ta Muhalefet Partilerinden Hükümet Karşıtı Protesto

08.02.2025 23:01

Başkent Tiran'da muhalefet partileri tarafından düzenlenen hükümet karşıtı protestoya binlerce kişi katıldı. Demokrat Parti lideri Sali Berisha, değişim çağrısı yaparak Arnavutların yoksulluktan kurtarılacağına vurgu yaptı. Protestoda başbakanlık binasına ses bombası atılması sonucu üç polis memuru hafif yaralandı.

- Arnavutluk'ta muhalefet partilerinden hükümet karşıtı protesto

TİRAN - Arnavutluk'un başkenti Tiran'da muhalefet partileri tarafından hükümet karşıtı protesto düzenlendi.

Arnavutluk'ta hükümet karşıtları bir araya geldi. Başkent Tiran'da Demokrat Parti'nin de aralarında bulunduğu muhalefet partileri tarafından düzenlenen gösteriye binlerce kişi katıldı. DP lideri Sali Berisha'nın çağrısıyla gerçekleştirilen gösteri, Ulusun Şehitleri Bulvarı'ndaki Başbakanlık Ofisi önünde toplanan protestocular, protestoların devam edeceğini ve hükümetin politikalarını eleştirmeyi sürdüreceklerini belirtti.

DP lideri Sali Berisha gösteride yaptığı konuşmada, Arnavutluk'un acil bir durumda olduğunu ve değişimin hızla gerçekleşeceğini vurguladı. Berisha, Arnavutları yoksulluk ve sefaletten kurtaracaklarını, çiftçilerin hak ettikleri sübvansiyonları alacaklarını ve hırsızlık ile yağma düzeninin yerini vatandaşın çıkarlarının merkezde olduğu bir düzenin alacağını belirtti.

Geçtiğimiz yıl 21 Ekim'de tutuklanan İlir Meta, gönderdiği sesli bir mesajda, haksız yere hapiste olduğunu ve savcılığın Başbakan Edi Rama'nın yaptıkları karşısında sustuğunu dile getirdi. Hükümeti eleştiren Meta, kalabalığa değişim çağrısında bulundu.

Yaklaşık 2 saat süren gösteride başbakanlık binasına atılan ses bombalarından etkilenen 3 polis memuru hafif yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Arnavutluk'ta Muhalefet Partilerinden Hükümet Karşıtı Protesto - Son Dakika


Advertisement