Diyarbakır'da Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (DEV Sağlık-İş) üyesi asgari ücretliler, 'insanca yaşayacak bir asgari ücret', 'demokratik bir asgari ücret tespit süreci istiyoruz' şiarıyla eylem düzenleyecek.
Dicle Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimlik önündeki eylem öncesi yazılı açıklamada bulunan Dev Sağlık İş, Türkiye'yi sarsan rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarında ayakkabı kutularında çıkan paralara atıfta bulunarak şöyle dendi:
"Egemenlerin iktidar kavgası AKP'nin yağma, talan, rant düzenini ortaya döktü. Asgari ücretliye 860 lirayı reva görenlerin kasalarından, evlerinden milyonlarca lira çıktı. Bizlere üç öğün simidi reva gören Başbakan ve Bakanlar bizim yarattığımız değerler ile kendi yandaşlarını zengin etti. Biz tutuşulan bu iktidar kavgasına seyirci kalmayacağız. AKP'den bu yağma ve soygun düzeninin hesabını sormak; emeğimizin hakkı olan insana yakışır bir asgari ücret talebimizi dile getirmek için buluşuyoruz. Geleceğimizi, emeğimizi bu soygun düzenine teslim etmek yerine hesap sormak için, İnsanca yaşayacak bir asgari ücret, demokratik bir asgari ücret tespit süreci istiyoruz demek için buluşuyoruz"
Son Dakika › Güncel › Asgari Ücretliler Kendi Ayakkabı Kutularını Açacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?