MİT'çinin Gizli Evliliğine AYM'den FETÖ Vetosu - Son Dakika
Güncel

MİT'çinin Gizli Evliliğine AYM'den FETÖ Vetosu

MİT, babası FETÖ mensubu olan bir kadınla gizlice evlenen personelini görevden uzaklaştırdı. Anayasa Mahkemesi, önüne gelen dosyada kurumu haklı buldu.

15.10.2016 09:28  Güncelleme: 12:19

İstihbarat uzmanı FETÖ'cü babanın kızıyla gizlice evlendi. İşlerini aksatmaya başlayınca başka bir kuruma nakledildi. İhlal başvurusu yapan uzmana AYM'den yanıt gecikmedi: Milli güvenlik evliliğinden daha önemli!

MİT 'EVLİLİK SAKINCALI' DEDİ, GİZLİCE NİKAH KIYDI

MİT'te istihbarat uzmanı olarak çalışan Ö.Ç. 2001'de tanıştığı A.Ö. ile evlenmek isteyince müsteşarlıktan izin talep etti. Yapılan tahkikatta A.Ö.'nün babasının FETÖ mensubu olduğu belirtilerek 'evlilik sakıncalı' denildi ve izin çıkmadı. İstihbaratçı evlenmekten vazgeçtiğini belirten dilekçe verdi ancak 1 sene sonra gizlice nikah kıydı.

DEŞİFRE OLUNCA BAKANLIĞA UZMAN OLARAK ATANDI

Bu süreçte yurtdışında görevli olan uzman, operasyonel aksaklıklarla ilgili müsteşarlığı bilgilendirmediği için hakkında disiplin soruşturması açıldı. Eşi tarafından da deşifre edilen Ö.Ç. soruşturmanın sonucunda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na uzman olarak atandı.

AYM'YE GİTTİ

İstihbaratçı bu görevi iptal etmek için dava açtı. Ankara 7. İdare Mahkemesi davayı reddetti, Danıştay da onadı. Bunun üzerine Ö.Ç. AYM'ye bireysel başvuruda bulundu.

"MİLLİ GÜVENLİK EVLİLİĞİNDEN ÖNEMLİ"

Yüksek Mahkeme, başvurucunun "başka kuruma naklen atanması" şeklindeki müdahalenin orantılı olduğuna hükmederek özel hayata ve aile hayatına saygı hakkının ihlal edilmediğine karar vererek şunu açıkladı: Milli güvenliğin korunması ve sağlanmasına yönelik olarak daha sıkı kuralların geçerli olduğu bir statüde personel istihdam ederken devletin takdir yetkisinin daha geniş olduğu da dikkate alındığında başvurucunun naklen atanması işleminin demokratik toplumda gerekli olduğu kabul edilmelidir. (Kaynak: Akşam)

MİT\'çinin Gizli Evliliğine AYM\'den FETÖ Vetosu

Son Dakika Güncel MİT'çinin Gizli Evliliğine AYM'den FETÖ Vetosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement