"Aşıklar Köprüsü" Sevginin Sembolü - Son Dakika
Güncel

"Aşıklar Köprüsü" Sevginin Sembolü

"Aşıklar Köprüsü" Sevginin Sembolü

Kastamonu Azdavay'da Aşıklar Köprüsü, Sevgililer Günü ile Birlikte İlçede Yaşayan Aşıklar İçin Önemini Koruyor.

14.02.2011 11:30

KASTAMONU'nun Azdavay ilçesinden geçen Devrekani Çayı üzerinde yüzyıllar önce kurulan Aşıklar Köprüsü, Sevgililer Günü ile birlikte ilçede yaşayan aşıklar için önemini koruyor.

Azdavay'ın Devrekani Çayı üzerinde kurulu olan ve Merkez mahallesi ile Karşıyaka Mahallesi'ni birleştiren tarihi Aşıklar Köprüsü, yöre halkıyla birlikte ilçeye gelen turistlerin ilgi odağı oldu. Asırlar önce kurulduğu tahmin edilen Aşıklar Köprüsü, son olarak geçtiğimiz yıllarda Azdavay Belediyesi tarafından restore edilerek tekrar hayata kazandırıldı.

Yıllar önce kavuşmak isteyen iki genç aşığın intihar etmek için çıkması sonucu ailelerinin ikna olmasıyla birlikte evlendiği anlatılan Aşıklar Köprüsü, günümüzde de yöre halkı ile ilçeye gelenlerin ilgisini çekiyor. İlçede yaşayan sevgililer ve genç aşıkların uğrak yeri olan Aşıklar Köprüsü,, bugüne kadar binlerce aşka ev sahipliği yaptı. Aşıkların buluşarak hasret giderdiği tarihi köprü, birçok evlenme teklifine de şahit oldu. Günlük yöresel kıyafetleriyle dikkat çeken Azdavaylı gençlerin sevdiğine ilan-ı aşk ettikleri Aşıklar Köprüsü'nün sevgililere uğur getirdiğine de inanılıyor.Azdavay'da yaşayan Gülizar ve Muhammet Gözüpek çifti de tarihi köprünün müdavimleri arasında yer alıyor.

Yıllar önce eşi Muhammet'in tarihi köprüde kendisine evlenme teklifinde bulunduğunu belirten Gülizar Gözüpek, "Yöre halkının inanışına göre uzun yıllar önce birbirlerini çok seven iki genç, ailelerinin karşı çıkması nedeniyle bir türlü evlenemiyor. Daha sonra iki sevgili bu köprü üzerine gelerek intihar etmek istiyorlar. Olayı duyan aileler ise hemen köprüye gelerek gençleri bu kararlarından vazgeçirmeye çalışıyor. Daha sonra ailelerin onayını alan gençler de evlenerek çok mutlu bir hayat sürüyorlar. Bu olayla birlikte bu köprü Aşıklar Köprüsü adını alıyor.

O günden bu yana bu köprü üzerinde yüzlerce çift birbirlerine evlenme teklifinde bulundu. Benim eşim de evlenme teklifini bana bu köprüde yapmıştıö dedi.Azdavay ilçesine özgü doğal güzelliklerin sembolü haline gelen Aşıklar Köprüsü'nü görmek için özellikle yaz aylarında çok sayıda kişi ilçeye geliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Aşıklar Köprüsü' Sevginin Sembolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement