Aşırı Soğuklar Erzurum'u Sibirya'ya Döndürdü - Son Dakika
Güncel

Aşırı Soğuklar Erzurum'u Sibirya'ya Döndürdü

Aşırı Soğuklar Erzurum\'u Sibirya\'ya Döndürdü

Mevsimin en soğuk gecesinin eksi 35 olarak yaşandığı Erzurum'da, buzul kent görüntüsü oluştu.

03.02.2012 12:49

Mevsimin en soğuk gecesinin eksi 35 olarak yaşandığı Erzurum'da, buzul kent görüntüsü oluştu.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 35 dereceyle Erzurum'da ölçüldü. İl Özel İdaresi yetkilileri, kar yağışı ve tipi dolayısıyla Erzurum'da 380, Ağrı'da 254, Kars'ta 66, Iğdır'da 21 ve Ardahan'da 6 olmak üzere toplam 727 köyle ulaşımın sağlanamadığını bildirdi. Ulaşımın sağlanamadığı Erzurum'un Horasan, Karayazı, Tekman, Karaçoban, Şenkaya, Hınıs ve Palandöken ilçelerine bağlı köylerde toplam 20 hasta, karla mücadele ve sağlık ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışı ve tipi dolayısıyla kapalı olan Hınıs- Varto Halilçavuş yol ayrımı ile Karayazı- Göksu karayolunun ulaşıma açıldığını bildirdi.

Sibirya soğuklarının hüküm sürdüğü Erzurum'da eksi 35 derece soğuk hava kenti adeta buzul şehir görünümüne büründürdü. Aşırı soğuk hava nedeniyle araçların mazot depoları dondu, şadırvanlar buz tuttu. Kentte buzdan sanat eserleri ortaya çıktı.

Atatürk Üniversitesi içerisindeki termometre gündüz eksi 10'ü gösterirken gece eksi 35 oldu. Termometre önünde çocuklar fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

Öte yandan, Erzurum yaşanan soğuk hava Pazar esnafını vurdu. Meyve sebzelerinin donmaması için çadırlara sobalar kurup ateş başında ısınan vatandaşlar, "Erzurum Sibirya gibi oldu. Gece en düşük hava sıcaklığı eksi 35 derece oldu. Sabaha kadar araçlarımızı donmaması için çalıştırdık" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aşırı Soğuklar Erzurum'u Sibirya'ya Döndürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement