AŞK İKSİRİ'NE ALKIŞ YAĞDI - Son Dakika
Güncel

AŞK İKSİRİ'NE ALKIŞ YAĞDI

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB) sanatçılarının Haldun Özörten imzasıyla sahneye koyduğu 'Aşk İksiri'nin ilk prömiyeri ayakta alkışlandı.

05.02.2023 12:14  Güncelleme: 16:29

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB) sanatçılarının Haldun Özörten imzasıyla sahneye koyduğu 'Aşk İksiri'nin ilk prömiyeri ayakta alkışlandı.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki opera sahnesinde izleyicisiyle buluşan 'Aşk İksiri'ne yerli ve yabancı opera severlerin ilgisi oldukça yoğun oldu, biletler günler öncesi tükendi. İlk kez sahnelenen eserde Antalya DOB Orkestrası'nı şef Lorenzo Casttriota Skanderbeg, koroyu şef Mahir Seyrek yönetti, Elvan Şekercioğlu'da başkemancı olarak orkestra da yer aldı.

ZENGİN ADİNA'NIN AŞK HİKAYESİ

Donizetti'nin tüm operaları arasında en sık icra edilenlerden biri olan 'Aşk İksiri'nin librettosu Felice Romani tarafından yazıldı. Eğlendiren ve güldürü öğelerini içinde barındıran, dokunaklı bir aşk hikayesi olan eserde fakir genç Nemorino ile servetli toprak sahibi güzel Adina arasındaki aşk anlatılıyor. 'Aşk İksiri' operasının prömiyerinde 'Adina' rolünü Bilge Yılmaz, 'Nemorino' rolünü Dağhan Ergün, 'Belcore' rolünü Serhat Konukman, 'Dr. Dulcamara' rolünü Şafak Güç, 'Giannetta' rolünü Tuğçe Oğuzülgen canlandırdı. Kareografisi Bader Kubilay'a ait olan, renkli dekoru, kostüm ve ışık efektleriyle gözleri kamaştıran 'Aşk İksiri' ayakta dakikalarca alkışlandı. Eser, 7 Şubat Salı akşamı saat 20.00'de tekrar sahnelenecek.

'ESERİ HEYECANLA ÇALIŞTIK'

Eseri sahneye koyan rejisör Haldun Özörten, 'Aşk İksiri'nin komik ve temiz bir aşk hikayesini anlatan bir opera eseri olduğunu belirtti. Özörten, "Fakir bir genç, zengin bir kıza aşık oluyor. Genç, sevdiği kıza ulaşabilmek için her türlü yolu deniyor. Genç, bir dolandırıcı olan kişiden iksir zannederek satın aldığı içeceğin aşkına karşılık vereceğini düşünüyor. Hikaye böyle başlıyor. Biz eseri büyük bir heyecanla çalıştık, Antalyalı sanatseverlerin karşısına çıkardık, sonucunda ise çok mutlu olduk. Umarız seyircimizde mutlu olur" dedi.(DHA)

AŞK İKSİRİ\'NE ALKIŞ YAĞDI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AŞK İKSİRİ'NE ALKIŞ YAĞDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement