Aşkın 7 Hali-Bişnev' Kitabının Galası Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Aşkın 7 Hali-Bişnev' Kitabının Galası Yapıldı

Aşkın 7 Hali-Bişnev\' Kitabının Galası Yapıldı

Yazar Sinan Yağmur'un, sahabe Hz. Saffan Bin Muattal’ı anlattığı ‘Aşkın 7 Hali-Bişnev’ adlı kitabının tanıtım galası Adıyaman’da görkemli bir törenle gerçekleşti.

02.06.2014 16:01

Yazar Sinan Yağmur'un, sahabe Hz. Saffan Bin Muattal'ı anlattığı 'Aşkın 7 Hali-Bişnev' adlı kitabının tanıtım galası Adıyaman'da görkemli bir törenle gerçekleşti.

Türkiye'de kabri resmi kayıtlara göre kesin olarak bilinen iki sahabeden birisi olan Hz. Saffan Bin Muattal kitaba konu oldu. Daha önceden benzer kitapları bulunan Yazar Sinan Yağmur, Adıyaman'da defin bulunan Sahabe Hz. Saffan Bin Muattal'ı 'Aşkın 7 Hali-Bişnev' adlı kitabında anlattı.

Kapı yayınları tarafından 29 Mayıs tarihinde piyasaya sürülen roman 7 bölümden oluşuyor. Kitapta Hz. Safvan Bin Muattal'ı, 'Ashabı Nur-Saffan ve Hz. Ayşe' bölümüyle anlatılıyor.

Adıyaman Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilen galada, Grup Ravza adlı ilahi grubu 'Hz. Saffan' adlı ilahiyi seslendirdi.

Galanın açılış konuşmasını Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Yazar Sinan Yağmur'un kitaplarını zevkle okuduklarını belirterek, "Sinan Yağmur'un eserlerini okumaya doyamıyoruz. Romanlarda geniş anlatımlar olabilir ama bazı yazarlar bu geniş anlatımlarda geçeği saptırıyorlar. Ama Sinan Yağmur ne kadar geniş anlatırsa anlatsın işi özünden ayrılmamış bir yazarımızdır. Saffan Bin Muattal Hazretlerini ancak Sinan Yağmur anlatabilirdi. Ona teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise Adıyaman'daki hayallerinden birisini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, "Adıyaman'da hayallerim vardı. Hayallerimden bir tanesini de bugün gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bir Adıyamanlı kadar memnun ve mutluyum. 2011 yılında mülkiye müfettişi olarak Adıyaman'a geldim. Adıyaman'da sahabenin olduğu yönünde yeteri kadar bir bilgi yoktu. Sahabede ilk etapta çevre düzenlemesiyle başladık. Orada 56 dönümde bin dönüme çıkardık. Özellikle önemli günlerde çok yoğun olunca birkaç tane çevre yolu yaptık. Uygulama projelerini bitirdik. Şu an temelini attık. Su basmasına kadar ilerledik. İnşallah kısmet olursa bu sene sahabe camisinin kaba inşaatını bitirmeyi düşünüyoruz. Bir taraftan bunları yapıyoruz ama sahabeyi tanıtmamız gerekiyor. Arkadaşlarla yaptığımız istişarede, onu nasıl inanç merkezi haline getirebiliriz, dünyaya nasıl tanıtabilirizi konuşurken aklımıza Sinan Yağmur geldi. Kendisini Adıyaman'a davet ettim. Adıyaman'a gelerek sahabeyi ziyaret etti ve roman yazmaya karar verdi. İnşallah bu romanı en ücra köşesine kadar ulaştıracağız. Peygamber Efendimizin, Hz. Ebubekir'in yol arkadaşı olan sahabe Hz. Saffan Bin Muattal yaklaşık 2 bin kilometrelik bir yol kat ettikten sonra Adıyaman'a geliyor. Adıyaman'da 40 yıl yaşıyor. Allah rızası için şehit oluyor. Bu bizler için büyük bir nimettir. Bizim onun yanında olmamız, onun teneffüs ettiği havayı teneffüs etmemiz büyük bir onurdur. Sinan Yağmur'a şükranlarımızı sunuyoruz. O Adıyaman'ı, Saffanı tanıttı. Kitabın hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

"BAŞBAKAN'IN KONUŞMASINDA SAFFAN'DAN BAHSETMESİ AKLIMDA KALDI"

Yazar Sinan Yağmur ise galada yaptığı konuşmasına, yazdığı 'Hz. Yusuf' adlı şiiriyle başladı.

Sinan Yağmur, Hz. Saffan Bin Muattal'ın edepli, terbiyeli, bakınca insanın gözlerini kamaştıran bir güzelliğinin olduğunu, Hz. Muhammed'in Saffan Bin Muattal'a 'Benim ikinci Yusufum' dediğinden bahsetti.

Saffan'ın iftiraların en çirkiniyle imtihan olduğunu belirten Sinan Yağmur, "Saffan'ın sahabeler arasında çok geniş bir yeri vardır. Ama ne hikmetse hiçbir kitapta yer almadı. Saffan'ın hayatının kitaplara yazılmasına vesile olan Rabbimdir. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Adıyaman'da yaptığı konuşmada, 'Bize de Sahabe Saffan bin Muattal gibi iftira atıyorlar' kelimesinin aklımda kalması, Valimizin bizi buraya davet etmesi, benim bu kitabı yazmam Rabbimizdendir. Şems gibi, Mevlana gibi, Veysel Karani gibi, İmam Hüseyin gibi, Yusuf Züleyha gibi, bütün Türkiye'nin, Saffan Bin Muattal'ı okuması, tanıması için Sinan Yağmur'un buraya gelmesi ve kitap yazması O'ndandır" dedi.

Yağmur, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türbeye geldim; 3-4 dakika türbede bekledim. Ben kitaplarımda işaretini almadığım hiçbir zatı yazmadım, yazamam. İki zatı yazmayı istedim, birisini 14 senedir, birisini ise 3 senedir işaret almak için bekliyorum. Ziyaretlerine gittim ama bir türlü işaret alıp yazamıyorum. 2000 yılından beri Hz. İsa'yı yazmak istiyorum ama olmuyor. Sahabe Saffan Bin Muattal'ın türbesini ziyaret ettiğimde işareti aldım ve yazmaya başladım. O günden sonra 'Bismillah' dedim başladım yazmaya. Yazma esnasında 4 kez geldim. İnsanlarla sohbet ettim; elhamdülillah kitap bitti. Sayın Valimiz 20 Nisan'daki Kutlu Doğum'a yetiştirmemi istedi ancak yetişmedi. 29 Mayıs İstanbul'un Fethi'ne nasip oldu. Eyüp El Ensari'nin himmet ve hürmeti ile İstanbul fetholdu. 29 Mayıs 2014 yılında bu kitap yazıldı."

Yazar Sinan Yağmur'a gala sonunda teşekkür plaketi verildi. Yazar gala sonrasında okuyucuların yoğun ilgisiyle karşılaşırken, kitabını Vali Mahmut Demirtaş'a makamında imzalayarak verdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aşkın 7 Hali-Bişnev' Kitabının Galası Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement