Atatürk, Fotoğraflarıyla Anılıyor… - Son Dakika
Güncel

Atatürk, Fotoğraflarıyla Anılıyor…

Atatürk, Fotoğraflarıyla Anılıyor…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk'ü, Ölüm Yıldönümünde Daha Önce Çok Az Görülmüş Fotoğraflarının Yer Aldığı Bir Sergiyle Anıyor

10.11.2010 20:04  Güncelleme: 20:07

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Atatürk'ü fotoğraflarıyla anıyor. 10 Kasım Atatürk'ü anma ve Atatürk Haftası nedeniyle, Metro Sanat Galerisi'nde açılan "Atatürk Fotoğrafları Sergisi"nde Atatürk'ün az görülmüş fotoğrafları yer alıyor.

Başkentlilerin de yoğun ilgi gösterdiği serginin açılışına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Vural, Basın Yayın Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan ve belediye bürokratları katıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Tekcan, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, Gazi Mustafa Kemal'in daha önce çok az görülmüş, ender fotoğraflarını renklendirdiklerini ve Ankaralıların beğenisine sunduklarını söyledi.

Ahmet Recep Tekcan'ın ardından konuşan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Vural, Atatürk'ü andığımız bu önemli günde, böyle güzel bir fotoğraf sergisini açmaktan gurur duyduklarını kaydederek, "Bundan 72 yıl önce büyük Atatürk'ü kaybettik.

Önceleri üzüntülü bir şekilde bu anma günleri yapılırken, daha sonra yaptıkları eserleri halkımıza anlatmak suretiyle bir kanun değişikliği yapıldı. Ondan sonra da bu aktiviteler arttı. Son olarak da Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Atatürk'ün sesiyle ilgili son kayıtları araştırması ve vatandaşlarla buluşturması da çok güzel bir çalışmaydı" diye konuştu.

Bu tür araştırma çalışmalarının yapılması gerektiğinin altını çizen Vural, "Biz de Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bu yılda güzel bir fotoğraf sergisi hazırladık. Burada o döneme ait gelişmeleri fotoğraflarla görebileceksiniz. Fotoğrafı hazırlayanlara ve buna vesile olan Basın Yayın Daire Başkanlığı'na teşekkür ediyoruz" dedi.

-105 Fotoğrafla Atatürk

Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından açılışı yapılan sergide, 105 adet Atatürk fotoğrafı yer alıyor. Ölüm yıldönümünde Atatürk'ün bir kez daha saygıyla anıldığı ve hatıralarının yaşatıldığı sergi Metro Sanat Galerisi'nde16 Kasım Salı gününe kadar Başkentlilerin beğenisine açık olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Atatürk, Fotoğraflarıyla Anılıyor… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement