ATATÜRK'ÜN BURDUR'A GELİŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI - Son Dakika
Güncel

ATATÜRK'ÜN BURDUR'A GELİŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 93'üncü yıl dönümü kutlandı.

06.03.2023 16:14  Güncelleme: 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 93'üncü yıl dönümü kutlandı.

Atatürk'ün Burdur'a gelişinin yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Vali Vekili Ahmet Mailoğlu, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Serdar Erkan Ergil ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz tarafından çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törene Adalet Komisyonu Başkanı Musa Talih, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Baro Başkanı Ramazan Gedik, siyasi parti temsilcileri, askerler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Vekili Ahmet Mailoğlu, "6 Şubat günü ülkemizi yasa boğan ve 11 ilimizi derinden etkileyen 13 milyon vatandaşımızın perişan olmasına neden olan depremde yaşamını yitiren pek çok vatandaşımızın olduğunu hepimiz biliyoruz. Onlara yüce rabbimizden rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralılara inşallah sağlık, sıhhat, afiyet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Burdur'u şereflendirmesinin 93'üncü yıl dönümünde onu bir kez daha şükran ve minnet duyguları içerisinde saygı ve rahmetle anıyorum. İlimiz için çok özel olan bugünde, bütün Burdurlu hemşehrilerimin 6 Mart Şeref Günü'nü kutluyorum. Atatürk yalnız ülkemizde değil, tüm dünyada saygıyla anılan, düşünceleri, öngörüleri ve yaptıkları geleceğimize ışık tutan eşsiz bir lider ve büyük bir devlet adamı, fikir adamı, düzenleyici, devrimci, değiştiricidir" dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle coşkulu bir program gerçekleştiremediklerini belirten Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi. Başkan Ali Orkun Ercengiz, "6 Mart 1930'da Çatalpınar mevkisinden Burdur'umuza güneş gibi doğan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 93 yıl önce atalarımıza yaşattığı onuru ve coşkuyu; 93 yıl sonra aynı heyecanla yüreğimizde hissediyoruz. Bizler bugünü kutlarken sadece büyük bir kahramanın ilimize gelmesini kutlamakla kalmıyor, aynı zamanda onun ilkelerinin ülkemize verdiği bağımsızlık gücünü ve gelişmişlik düzeyini de kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, aydınlık Türkiye'nin sembolü, büyük devrimci ve düşünce adamı Atatürk'ün yurttaşlarımızın gönlündeki erişilmez yeri hiçbir zaman değişmeyecek, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdürecektir. Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem, 11 ilimizde büyük bir yıkım yarattı. Çok büyük acı yaşadık. Binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken bizlerde burada nefes almakta dahi zorlandık" diye konuştu. (DHA)

ATATÜRK\'ÜN BURDUR\'A GELİŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ATATÜRK'ÜN BURDUR'A GELİŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement