Güzel Sanatlar Fakültesi, Seramik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nevin Ayduslu tarafından düzenlenen, "Mekan-Kesit" adlı seramik sergisi, Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu'nda açıldı
Serginin açılışı, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezai Ercişli, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat, Güzel Sanatlar Enstitü Müdürü Ahmet Selim Doğan, Öğretim Üyeleri ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.
Kendine özgü seramik kuşları ile tanınan Ayduslu'nun, Mekan-Kesit sergisinde bu kez kuşları daha farklı bir biçimde ele aldığı görülüyor. Sergisinde soyutlanmış seramik kuşların iç boşluklarının etkileri üzerinde durduğunu söyleyen Ayduslu, geleneksel mimari mekanlardan ilham aldığını belirtti. Mimaride birebir mümkün olmayan kesit alma işleminin seramik kuşlarda uygulanmış olmasının iç boşluk atmosferini daha da etkili kıldığını ilave etti.
On dokuz adet kompozisyondan oluşan sergide eserler şamotlu kilden, serbest şekillendirme tekniğiyle meydana getirildi.
Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonunda açık kalacak olan Seramik Sergisi 3 Ocak 2018 tarihine kadar gezilebilecek. - ERZURUM
Son Dakika › Güncel › Atatürk Üniversitesi'nde Mekân-Kesit Seramik Sergisi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.