Avcılar'daki Öğrencilerin 1 Günlük Harçlıkları Halep'e - Son Dakika
Güncel

Avcılar'daki Öğrencilerin 1 Günlük Harçlıkları Halep'e

Avcılar\'daki Öğrencilerin 1 Günlük Harçlıkları Halep\'e

Suriye yönetiminin yüzde 98'ini ele geçirdiği Halep'teki çaresizlik içerisinde bulunan yaklaşık 100 bin sivile yardım elinin uzatılabilmesi amacıyla İstanbul Avcılar'daki ilk ve orta dereceli okullarda '1 Günlük Harçlığım Halep'e kampanyası başlatıldı.

17.12.2016 10:22

Suriye yönetiminin yüzde 98'ini ele geçirdiği Halep'teki çaresizlik içerisinde bulunan yaklaşık 100 bin sivile yardım elinin uzatılabilmesi amacıyla İstanbul Avcılar'daki ilk ve orta dereceli okullarda '1 Günlük Harçlığım Halep'e kampanyası başlatıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Engin, Halep'ten yükselen çığlığa kayıtsız kalamadıklarını, aç, susuz, sağlık ve ısınma sorunları bulunan binlerce kişiye bir nebze de olsa katkıda bulunabilmek amacıyla önerilen kampanyayı başlattıklarını söyledi. Avcılar'daki okullara devam eden öğrencilere kampanya ile ilgili bilgi verildi. Saide Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Dursun Yıldırım da kampanya ile ilgili öğrencilere bilgi verirken, "Oradaki insanlar aç, mazlum durumdalar. Bizim bir nebze de olsa onlara yardımımızın ulaşması gerekiyorö sözleri alkışla karşılandı. Kampanyaya destek veren bazı öğrencilerden Sinem Tezcan, Halep'teki insanlık dramı ve katliama dünyanın kayıtsız kaldığını anlatırken, "Bu durum çok canımızı yakıyor. Bunun için başlatılmış kampanya ile okul harçlıklarımızı toplayıp oradaki kardeşlerimize göndermeye karar verdik. Kan kokan bir yer o kanı biz yardımlarımızla bastırabileceğimizi düşünüyorumö dedi. Ege Başbüyük ise, 1 günlük harçlıklarının belki oradaki çaresiz insanların birkaç günlük yemek ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini anlatırken, "Oradaki insanların yemeğe, içmeye ihtiyaçları var. Ama onlara saldıranların da biraz insanlığa ihtiyaçları varö diye konuştu. Diğer öğrencilerin görüşleri şöyle:

Gaye Yerli: Suriye'de devam eden bir savaş ve orada sırtını dönen Arap ülkeleri var. Türkiye olarak onlara yardım etmekten gurur duyuyorum. 1 günlük harçlığımızı onlara verdiğimizde bir şey kaybetmeyiz. Bizim ülkemizde savaş yok, bebekler ölmüyor. Orada milyonlarca kadın ve bebek ölüyor, kan dökülüyor. Türkiye'den ekonomisi ileride hiçbir Avrupa ülkesi, Amerika onlara yardım etmiyor. Türkiye'nin bu çabası takdire değer.

Esra Adıeke; Halep'te; 6 metrekarelik alana 600 bin insanın sığdırıldığı hepsine 6 doktorun düştüğü, kadınların tecavüz edildiği, çocukların katledildiği, bizim burada soğukta ayakta duramadığımız onların yaşamaya çalıştığı yerdir. Harçlıklarımızı bağışlama kampanyası başlattık. Hepimizden yardım bekliyoruz.

Seda Özmen; Halep'te savaş var. 1 günlük harçlıklarımızı onlara göndereceğiz. Orada kardeşlerimiz, annelerimiz, büyüklerimiz yaşam mücadelesi verilor. Babalarımız işkence görüyor.

Semanur Balık; Halep'te olanlar canımızı çok sıkıyor, yakıyor. Oradaki insanların savaşırken soğukla, açlıkla mücadele etmelerine karşılık inşallah elimizden geldiğince yardımcı olacağız. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avcılar'daki Öğrencilerin 1 Günlük Harçlıkları Halep'e - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement