Avrupa 10 Bin Metre Kupası Mersin'de Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Avrupa 10 Bin Metre Kupası Mersin'de Yapıldı

Avrupa 10 Bin Metre Kupası Mersin\'de Yapıldı

Avrupa 10 bin metre kupası Mersin'de yapıldıAvrupa 10 bin Metre Kupası Mersin Nevin Yanıt Spor Kompleksinde yapıldı.

05.06.2016 23:38

Avrupa 10 bin metre kupası Mersin'de yapıldı

Avrupa 10 bin Metre Kupası Mersin Nevin Yanıt Spor Kompleksinde yapıldı. Yarışmada Türkiye, Milli Atlet Esma Aydemir ile altın madalyanın sahibi olurken, kadınlarda takım halinde ise ikinci oldu.

Avrupa 10 bin Metre Kupası'nda, Türkiye'yi erkekler ve kadınlar kategorisinde üçer atlet temsil etti. Kupada Türkiye, bir altın bir de gümüş madalya kazandı. Kadınlar yarışında zirveye çıkan isim, bu yıl aldığı derecelerle yıldızı parlayan Esma Aydemir oldu. 24 yaşındaki atlet, Kenya kampının ardından katıldığı yarışta en iyi derecesini bir dakika geliştirerek 3333.38'lik bir dereceye imza attı. Aydemir, aldığı derece ile Türkiye'nin takım ikinciliğine önemli katkı yaptı. İtalyan Rosaria Console ikinci, Jenny Nesbitt üçüncü oldu. Kadınlar takım sıralamasında Britanya birinci, Türkiye ikinci ve İspanya da üçüncü oldu.

Erkekler yarışında ise Avrupa şampiyonu maratoncu Daniele Meucci zafere ulaştı. Daha önce bireysel olarak hiç altın madalyası olmayan İtalya'ya ilk kez zafer yaşatan Meucci, finişe 2824.71'lik en iyi derecesiyle geldi. Meucci'nin takım arkadaşı Jamel Chatbi de üçüncü olunca, İtalya takım şampiyonluğunu kolayca elde etti. Juan Perez ise ikinci oldu.

Erkeklerde Türkiye, takım sıralamasında beşinci sırada kaldı. Erkekler takımda ilk üç sırada İtalya, İspanya ve Ukrayna yer aldı. Yarışmanın ardından dereceye giren sporculara madalyalarını takdim etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avrupa 10 Bin Metre Kupası Mersin'de Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement